וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דג עם טחינה ירוקה

מסעדת "האחים" שבתל אביב מגישה לכם מתכון נהדר לקציצות דגים עם טחינה ירוקה, ומזכירה שכדי לקבל צבע ירוק עז, חייבים לטחון יחד עם עשבי התיבול גם קרח.

מתכון מאת: אסף דוקטור, מערכת וואלה

טחינה של האחים. נמרוד סונדרס
טחינה של האחים

מצרכים למתכון

  • לכ-10 קציצות:
  • 500 גרם פילה דג לבן, ללא עור ועצמות ( מוסר, בס, לברק, דניס או בורי)
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 4 שיני שום
  • גרידה מלימון אחד
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לטחינה הירוקה:
  • 1/2 כוס טחינה לבנה איכותית
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • חצי צרור נענע, מופרדת לעלים
  • 3 שיני שום
  • מיץ מ-1/2 1 לימון
  • מלח
  • 3 כוסות קרח

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, וטוחנים בפולסים, עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, ומשטחים אותן מעט.
  • 3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בה את הקציצות, או צולים אותן על גריל.
  • 4. מכינים את הטחינה הירוקה: מעבירים למעבד מזון את הקרח, עשבי התיבול, מיץ הלימון והשום. מפעילים את מעבד המזון על מהירות גבוהה, עד שכל הקרח נטחן.
  • 5. מוסיפים את הטחינה, ומפעילים שוב, עד שהטחינה סמיכה וירוקה מאוד. ממליחים.
  • 6. מגישים את קציצות הדגים החמות על הטחינה הירוקה, ולצד כל זה גם סלט רענן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully