Ojachuri – בקר עם בצל וקוביות תפוחי אדמה

מנה קלה ומהירה מאוד להכנה, ולכן פופולרית במסעדות ובבתים בגיאורגיה

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה!
בקר עם קוביות תפו"א. אפיק גבאי
בקר עם קוביות תפו"א

מצרכים

  • 200 גרם בשר אנטרקוט או פילה
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
  • 1 בצל פרוס ומטוגן עד הזהבה
  • 1 כף שמן חמניות או תירס
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומלהיטים בו צלחות חרס עמידות לחום.
  • 2. מבשלים במי מלח רותחים את קוביות תפוח האדמה כ-7 דקות.
  • 3. חותכים את הבשר לקוביות של 2X2 ס"מ.
  • 4. מלהיטים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים שמן וצורבים עליו קלות את קוביות האנטרקוט למשך 3 דקות בלבד, כדי שהבשר לא יתייבש. מעבירים את הבשר לצלחת.
  • 5. אם צריך, מוסיפים לאותה מחבת עוד מעט שמן, ומטגנים את קוביות תפוח האדמה שסוננו מהמים עד שהן מזהיבות. לקראת סוף טיגון תפוחי האדמה מוסיפים את הבשר והבצל לחימום וטיגון קל. מערבבים בעדינות, שתפוחי האדמה לא יתפרקו.
  • 6. מוציאים בזהירות ובעזרת כפפות את קערות החרס הלוהטות מהתנור. מניחים כל קערה על צלחת או על לוח עץ, מחלקים את המנות ומגישים מייד.
  • מומלץ להגיש עם רוטב טקמאלי משזיפים ירוקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully