קוגל ירושלמי
מתכון של שפרה קורנפלד ל"קוגל של קודש"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית גדולה:
- 2 חבילות אטריות דקות (800 גרם)
- 240 מ"ל (1 כוס) שמן
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
- 6 ביצים
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים בו את האטריות עד שהן מתרככות. מסננים.
- 2. מחממים בסיר גדול את השמן, ורק כשהוא מתחמם מוסיפים את הסוכר. מערבבים בכף עץ, עד שהסוכר משחים והופך לקרמל.
- 3. שופכים בזהירות את האטריות לתוך הסיר עם הקרמל ומערבבים במהירות.
- 4. מוסיפים את הביצים, את המלח והפלפל, ומערבבים.
- 5. שופכים את התערובת לתוך תבנית אפייה גדולה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהוא משחים.