פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוגל ירושלמי

      מתכון של שפרה קורנפלד ל"קוגל של קודש"

      148 מדרגים / 3.02 כוכבים

      קוגל במעדני גאולה (עומר מירון)
      קוגל במעדני גאולה (עומר מירון)

      מצרכים

      • לתבנית גדולה:
      • 2 חבילות אטריות דקות (800 גרם)
      • 240 מ"ל (1 כוס) שמן
      • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
      • 6 ביצים
      • 1 כף מלח
      • 1 כף פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים בו את האטריות עד שהן מתרככות. מסננים.
      • 2. מחממים בסיר גדול את השמן, ורק כשהוא מתחמם מוסיפים את הסוכר. מערבבים בכף עץ, עד שהסוכר משחים והופך לקרמל.
      • 3. שופכים בזהירות את האטריות לתוך הסיר עם הקרמל ומערבבים במהירות.
      • 4. מוסיפים את הביצים, את המלח והפלפל, ומערבבים.
      • 5. שופכים את התערובת לתוך תבנית אפייה גדולה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהוא משחים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -