קוגל ירושלמי

מתכון של שפרה קורנפלד ל"קוגל של קודש"

מתכון מאת: שפרה קורנפלד, מערכת וואלה!
קוגל במעדני גאולה. עומר מירון
קוגל במעדני גאולה

מצרכים

  • לתבנית גדולה:
  • 2 חבילות אטריות דקות (800 גרם)
  • 240 מ"ל (1 כוס) שמן
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים בו את האטריות עד שהן מתרככות. מסננים.
  • 2. מחממים בסיר גדול את השמן, ורק כשהוא מתחמם מוסיפים את הסוכר. מערבבים בכף עץ, עד שהסוכר משחים והופך לקרמל.
  • 3. שופכים בזהירות את האטריות לתוך הסיר עם הקרמל ומערבבים במהירות.
  • 4. מוסיפים את הביצים, את המלח והפלפל, ומערבבים.
  • 5. שופכים את התערובת לתוך תבנית אפייה גדולה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהוא משחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully