וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקלופיני פרגית עם פרושוטו ומוצרלה בבלסמי מצומצם

מתכון של הטרטוריה "מל ומישל" בתל אביב

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה

מל ומישל - סקלופיני מוצרלה לט"ו באב. נמרוד סונדרס
מל ומישל - סקלופיני מוצרלה לט"ו באב

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 נתחי פרגית אורגנית
  • 4 פרוסות דקות פרושוטו
  • 4 פרוסות מוצרלה יבשה
  • 8 כפות קמח
  • 100 גרם חמאה
  • לרוטב בלסמי:
  • 1/2 1 חומץ בלסמי
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 מקל קינמון
  • 1/4 מקל וניל
  • 2 פולי הל
  • 1/2 כוכב אניס
  • מסמר ציפורן

אופן ההכנה

  • 1. לרוטב הבלסמי: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומצמצמים על אש נמוכה, עד לרבע מהכמות ההתחלתית. מסננים ומקררים לטמפרטורת חדר.
  • 2. מכינים את הסקלופיני: מנקים את הפרגיות מעצמות וסחוסים. מפלטים אותן מעט ומרדדים כמו לשניצל.
  • 3. מקמחים את הפרגיות ומטגנים על מחבת, רצוי טפלון, עד השחמה.
  • 4. מעבירים לתבנית. על כל פרגית מניחים פרוסת
  • פרושוטו, ועליה פרוסת מוצרלה.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהמנות מוקרמות.
  • 6. מעבירים את הפרגיות לצלחת הגשה. יוצקים מעט מרוטב הבלסמי בצד הצלחת, לא על הפרגיות, ומגישים מייד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully