וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישים אישיים

השף יוחנן ברנשטיין, מחנות האוכל יוחנן בתל אביב, מלמד איך מכינים קישים אישיים במגוון מילויים

מתכון מאת: יוחנן ברנשטיין, מערכת וואלה

קישים אישיים של יוחנן. נמרוד סונדרס
קישים אישיים של יוחנן

מצרכים למתכון

  • אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום חד פעמיות או בתבניות עם תחתית מתפרקת. אני מעדיף להשתמש רק במסגרת, שאותה מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר לבחור כל מיני גדלים וצורות בחנויות לבישול המקצועי: מרובעים, משולשים ועוד.
  • חומרים ל-4 קישים אישיים:
  • לבצק:
  • 125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 9%
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 5 כפות חלב
  • קורט מלח
  • לבלילה:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס גבינה לבנה 9%
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית מוסקט
  • המילויים:
  • למילוי בצל:
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
  • למילוי פטריות:
  • 1/2 בצל חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 250 גרם (1 סלסלה) פטריות שמפיניון
  • עלים מ 2 גבעולי טימין
  • למילוי תרד:
  • 1/2 בצל חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 200 גרם תרד שטוף ומופרד מגבעוליו
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל המרכיבים. לשים מעט עד לאיחוד החומרים, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 3. מרדדים את הבצק עד שהוא מגיע לעובי של 2 מ"מ ושטחו גדול גודל מהתבנית. מניחים אותו בתבנית כך שייצא מהדפנות.
  • 4. מעבירים למקרר לרבע שעה, ואז חותכים את הדפנות ומיישרים אותם בדיוק בגובה המסגרת.
  • 5. מכינים את הבלילה: מערבבים יחד את כל החומרים.
  • 6. מכינים את המילויים: במילוי הבצל - מאדים את הבצלים עם רבע כפית מלח, על אש נמוכה, עד להשחמה.
  • 7. במילוי הפטריות - מאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומאדים את הנוזלים. מוסיפים מלח וטימין ומערבבים.
  • 8. במילוי התרד - מאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ואת התרד, ומערבבים עד שהתרד מתכווץ ומתרכך. מתבלים במעט מלח ומעבירים למסננת עד שמצטנן.
  • 9. מרכיבים את הקיש: יוצקים את המילוי לתוך הבצק. לא ממלאים יותר מדי, כדי שיישאר מקום לבלילה.
  • 10. למילוי התרד אפשר להוסיף כמה קוביות גבינת פטה, שיבצבצו החוצה. למילוי הפטריות אפשר להוסיף כף פרמזן מגורדת. למילוי הבצל נוסיף 2 פרוסות גבינת סנט מור, ב-5 הדקות האחרונות של האפייה.
  • 11. על המילוי יוצקים את הבלילה, עד שהיא מגיעה לשוליים. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully