וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סירות ביצים ממולאות בחציל

אתי אלימלך לוקחת אתכם למסע באינדונזיה, בה מוגשות אל השולחן כמה ביצים קשות בתיבולים שונים. זוהי מנה בלתי נפרדת ובלתי נשכחת, היישר משולחן האורז האינדונזי המסורתי.

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה!

סירות ביצים ממולאות של אתי אלמימלך. אפיק גבאי
סירות ביצים ממולאות של אתי אלמימלך

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 5 ביצים קשות קלופות
  • 1 כף סמבל
  • 1/2 כפית כורכום
  • 5 כפות שמן
  • למילוי:
  • 1 חציל קלוי על אש גלויה ומקולף
  • 1 כף סמבל
  • 1/2 כפית חומץ אורז
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים ווק על אש גבוהה. מוסיפים את השמן.
  • 2. מוסיפים את הסמבל והכורכום, ומאחדים עם השמן תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב, כדי לא לשרוף את הסמבל. מטגנים כ-2 דקות.
  • 3. מוסיפים את הביצים הקשות ומקפיצים בעדינות, עד שמבחינים במעין שלפוחיות המופיעות על הביצים, וצבען הופך שחום צהבהב. מוציאים את הביצים מהווק ומניחים בצד להתקרר.
  • 4. חוצים את הביצים לאורך בזהירות, ומפרידים מהן את החלמונים.
  • 5. מעבירים את החלמונים לקערת ערבוב, ואליה מוסיפים את החציל הקלוי, הסמבל, החומץ והבצל הקצוץ. מערבבים ומועכים את החציל והחלמונים עד לקבלת מסה אחידה. מניחים בצד כ-10 דקות, עד לאיחוד הטעמים.
  • 6. ממלאים את חצאי הביצים בעזרת כפית ובעדינות. מגישים על צלחת יפה ושטוחה, מעוטרת בבצל ירוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully