אורז ליים וכוסברה
מאכל פופולרי מאוד ברחובות מקסיקו, שתופס מקום גם בתוך הבוריטו. המיץ של הליים נותן לו עקצוץ ממזרי שמשתלב מצויין עם הכוסברה הטרייה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז
- 1/2 2 כוסות מים
- ½ כוס מיץ ליים טרי
- 1/4 כוס כוסברה טחונה
- 4 כפות שמן תירס
- 3/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את האורז היטב, ומסננים. מכניסים לסיר את כל יתר החומרים, פרט לאורז. מכסים ומביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומכסים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- 3. מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים עוד 20 דקות, על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה במגבת עבה.
- 4. מורידים מהאש, מערבבים פעם נוספת, ומניחים מניחים ל-5-10 דקות נוספות, להשלמת האידוי.
- 5. מגישים חם.