תאנים בקרמל

התאנים עכשיו בשלות ומלאות עסיס. לא צריך הרבה כדי להפוך אותן לקינוח של ממש – רק סוכר, מעט שמנת מתוקה וגלידת וניל, שתימס לתוך הטופי שמתקבל

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
תאנים בקרמל אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
תאנים בקרמל אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 6 תאנים טריות חצויות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות פיג'לינג (ליקר תאנים) או ליקר תפוזים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הסוכר במחבת, בלי לגעת בו יותר מדי או לערבב. מקסימום מניעים את המחבת לערבוב קל.
  • 2. כשהקרמל מתחיל לבעבע, מוסיפים את חצאי התאנים ונותנים להן לקבל מכת חום, שתגרום להן תחילה להפריש נוזלים ולשבור את הקרמל (בהמשך הוא יסתדר, אל דאגה).
  • 3. כשהתאנים רכות מספיק לטעמכם, מוסיפים שמנת וליקר, ומערבבים קלות ליצירת רוטב טופי.
  • 4. מחלקים בין הצלחות ומגישים עם גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully