מתכונים חמים

תאנים בקרמל

התאנים עכשיו בשלות ומלאות עסיס. לא צריך הרבה כדי להפוך אותן לקינוח של ממש – רק סוכר, מעט שמנת מתוקה וגלידת וניל, שתימס לתוך הטופי שמתקבל

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תאנים בקרמל אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 6 תאנים טריות חצויות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות פיג'לינג (ליקר תאנים) או ליקר תפוזים (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הסוכר במחבת, בלי לגעת בו יותר מדי או לערבב. מקסימום מניעים את המחבת לערבוב קל.
  • 2. כשהקרמל מתחיל לבעבע, מוסיפים את חצאי התאנים ונותנים להן לקבל מכת חום, שתגרום להן תחילה להפריש נוזלים ולשבור את הקרמל (בהמשך הוא יסתדר, אל דאגה).
  • 3. כשהתאנים רכות מספיק לטעמכם, מוסיפים שמנת וליקר, ומערבבים קלות ליצירת רוטב טופי.
  • 4. מחלקים בין הצלחות ומגישים עם גלידת וניל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully