תאנים בקרמל
התאנים עכשיו בשלות ומלאות עסיס. לא צריך הרבה כדי להפוך אותן לקינוח של ממש רק סוכר, מעט שמנת מתוקה וגלידת וניל, שתימס לתוך הטופי שמתקבל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 6 תאנים טריות חצויות
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 2 כפות פיג'לינג (ליקר תאנים) או ליקר תפוזים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר במחבת, בלי לגעת בו יותר מדי או לערבב. מקסימום מניעים את המחבת לערבוב קל.
- 2. כשהקרמל מתחיל לבעבע, מוסיפים את חצאי התאנים ונותנים להן לקבל מכת חום, שתגרום להן תחילה להפריש נוזלים ולשבור את הקרמל (בהמשך הוא יסתדר, אל דאגה).
- 3. כשהתאנים רכות מספיק לטעמכם, מוסיפים שמנת וליקר, ומערבבים קלות ליצירת רוטב טופי.
- 4. מחלקים בין הצלחות ומגישים עם גלידת וניל.