פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורבושלה – Burbushela

      קינוח גיאורגי מטוגן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורבושלה קינוח גיאורגי (אפיק גבאי)
      בורבושלה קינוח גיאורגי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • -12 יחידות:
      • לבצק:
      • 2 כוסות קמח לבן
      • 2 ביצים
      • 1 כף וודקה
      • 1 כף מים
      • קורט מלח
      • לקישוט:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1.בקערת מיקסר עם מטרפה מערבבים ביצים, וודקה, מים ומלח, למשך כ-3-5 דקות. ניתן לעשות זאת במטרפה ידנית, ואז להעביר למיקסר, להמשך הלישה עם הקמח.
      • 2.מחליפים את וו המטרפה לוו גיטרה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח, עד שנוצר בצק יציב, חזק וחלק, ממש כמו מרקם של בצק סוכר.
      • 3.כשנוצר בצק מוציאים ולשים ידנית במשך מספר דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
      • 4.מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, ולשים כל כדור בנפרד. מכסים שוב בניילון נצמד, ומשאירים למנוחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
      • 5.מחממים שמן בסיר רחב עם דפנות נמוכות, כמו סוטאז'. כך אפשר להחזיק את רצועת הבצק, ופעולת הגלגול תהיה קלה, במיוחד בפעם הראשונה (לאחר ההתמחות, ניתן לטגן גם בצ'יפסר).
      • 6.אם יש לכם מכונת פסטה, מרדדים במכונת הפסטה עד למספר 7-8. אם מרדדים ידנית: מקמחים מעט את שטח הרידוד (להימנע מקימוח יתר) ומרדדים כל כדור למלבן דק מאוד, בעובי של 1-2 מ"מ, ובאורך של עד 40 ס"מ.
      • 7.בעזרת גלגלת משוננת חותכים כל עלה שרודד לאורך, וגם מסביב, ליצירת הצורה המשוננת. כך מתקבלות שתי רצועות בצק.
      • 8.בעזרת מזלג תופסים קצה אחד של הבצק, עם גלגול אחד בקצהו, ועם היד השנייה תופסים בצד השני של הבצק.
      • 9.בודקים אם השמן חם: זורקים לסוטאז' חתיכת בצק קטנה. אם היא תופחת ונוצרות בועות בבצק – הוא חם דיו.
      • 10.לוקחים את רצועת הבצק (בהתאם לסעיף 8) ומכניסים לשמן רק את קצהו של המזלג. כשרואים שהבצק מתחיל להיות מטוגן ונוצרות בו בועות, מתחילים לגלגל מעט את המזלג, תוך שליטה ושחרור הרצועה, כך שלא עוזבים את רצועת הבצק בסוף. ליפוף הבצק בזמן הטיגון צריך להיות משוחרר מעט ולא צפוף.
      • 11.בתום טיגון הרצועה מדביקים את סוף רצועת הבצק על הבצק המטוגן, ומצמידים לדופן הסיר, כך שהבצק שיטוגן יישאר צמוד לבורבושלה. ממשיכים כך עם שאר הרצועות.
      • מניחים על גבי נייר סופג, ואחרי צינון מפדרים באבקת סוכר

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -