רוטב עגבניות לדגים, עם עשבי תיבול וצלפים, של שפית תמר כהן-צדק

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה!
רוטב עגבניות לדגים של תמר כהן צדק. אפיק גבאי
רוטב עגבניות לדגים של תמר כהן צדק

מצרכים

  • לליטר רוטב:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס צלפים
  • 5 שיני שום שלמות
  • 5 עלי דפנה
  • 3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
  • 12 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1.מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד הזהבה.
  • 2.מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף, ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך - מוסיפים מעט מים.
  • 3.מעבירים את הרוטב לסיר אחר דרך "מולי" או מסננת, או טוחנים את הרוטב בבלנדר, לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה והפלפל החריף.
  • 4.מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד לסמיכות רצויה.
  • 5.מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. כעת גם מוסיפים את הסוכר, לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. אם צריך, מוסיפים קצת יותר מכמות הסוכר המצוינת במתכון, אבל יש להיזהר בכמות.
  • 6.מוסיפים לרוטב העגבניות את הפטרוזיליה הקצוצה, הבזיליקום הקצוץ והצלפים, וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
  • 7.מצננים ומכניסים לצנצנת של ליטר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully