סלט מטיאס שבדי
כרוצים לאכול בשבדיה סלט חגיגי וטעים, תמיד הולכים על סלט המטיאס המסורתי. אמיר קרונברג מגיש לכם סלט ייחודי, עם ניחוח קריר מארץ רחוקה, במינימום מאמץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פילטים של מטיאס כבוש, נקי מעור ועצמות
- 2 סלקים בינוניים, קלופים ומבושלים במים עד ריכוך
- 1 צרור שמיר
- 1 צרור פטרוזיליה מסולסלת
- 1 בצל סגול
- 2 כפות מיונז איכותי
- 1 כפית חומץ בן יין
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות ביצי סלמון
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- להגשה: ביצה קשה
אופן ההכנה
- 1.קוצצים את המטיאס לקוביות של 1 ס"מ.
- 2.קולפים וקוצצים את הסלק לקוביות של 1 ס"מ.
- 3.קוצצים דק את עשבי התיבול.
- 4. מערבבים את כל החומרים בקערה, ומניחים להם לנוח בקירור כשעתיים לפני ההגשה, לאיחוד הטעמים. מצרפים ביצה קשה.
- 5. מגישים על לחם שאור כהה.