עוגת דבש חלבה עם שוקולד צ'יפס
עוגת דבש לראש השנה ובכלל, עם נגיעות חלבה ושוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 170 מ"ל (1/2 כוס) דבש
- 2 ביצים (גודל L)
- 240 מ"ל (1 כוס) מים
- 110 גרם (1/3 כוס) ריבה אדומה או ריבת פובידל
- 100 מ"ל (1/3 כוס) שמן
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 300 גרם (2 כוסות) קמח
- 1 כף שטוחה אבקת אפייה
- 1 כף שטוחה סודה לשתייה
- 1כפית גדושה קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- 300 גרם חלבה או ממרח חלבה
- 4 כפות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות. בקערה עם מטרפה ידנית מערבבים יחד את כל חומרי הגלם על פי סדר הופעתם במתכון, עד שנוצרת מסה חלקה.
- 2. משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגלישקייק. יוצקים לכל תבנית 500 גרם מהמסה.
- 3. בכל תבנית מפזרים מלמעלה כ-150 גרם חלבה או ממרח חלבה. לכל תבנית מוסיפים גם 2 כפות שוקולד צ'יפס, ומערבבים היטב.
- 4. מכניסים את התבניות לתנור המחומם ואופים כ-30 דקות ב-150 מעלות, עד שהעוגות מזהיבות.
- טיפ: כדאי להכין את העוגה כיומיים לפני אכילתה, על מנת שהטעמים יתגבשו בה היטב.