וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס סילאן ורוטב וניל

מאפינס סילאן וקצפת ברוטב וניל של השף יוסי שטרית ואימו פאני

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה

מאפינס של יוסי שטרית. נמרוד סונדרס
מאפינס של יוסי שטרית

מצרכים למתכון

  • -12 מאפינס:
  • למאפינס:
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 360 גרם (1 כוס) סילאן או דבש
  • 180 מ"ל (¾ כוס) שמן קנולה
  • 240 מ"ל (1 כוס) תה מוכן חזק
  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כפית קינמון
  • לרוטב:
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1.מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הסילאן והשמן בזרם דק.
  • 2.בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את התה ומערבבים היטב.
  • 3.מוסיפים את תערובת הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 4.יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, למשך 35 דקות.
  • 5.מקצפים את השמנת המתוקה, הסילאן והקינמון לקצף יציב.
  • 6.מעבירים את הקצף לשקית זילוף, ומקשטים את המאפינס.
  • 7.מכינים את הרוטב: חוצים את מקל הווניל, ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים. מרתיחים שמנת, חלב, ואת גרגירי מקל הווניל.
  • 8.בקערה טורפים היטב חלמונים וסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 9.מבצעים השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-2 מצקות מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב תמידי, על מנת למנוע התגבשות החלמונים.
  • 10.מוסיפים את תערובת החלמונים החמימה לסיר, ומבשלים יחד על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה.
  • 11.מסננים את התערובת ומקררים.
  • 12.יוצקים את הרוטב מסביב למאפינס ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully