- 1.מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הסילאן והשמן בזרם דק.
-
- 2.בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את התה ומערבבים היטב.
-
- 3.מוסיפים את תערובת הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
-
- 4.יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, למשך 35 דקות.
-
- 5.מקצפים את השמנת המתוקה, הסילאן והקינמון לקצף יציב.
-
- 6.מעבירים את הקצף לשקית זילוף, ומקשטים את המאפינס.
-
- 7.מכינים את הרוטב: חוצים את מקל הווניל, ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים. מרתיחים שמנת, חלב, ואת גרגירי מקל הווניל.
-
- 8.בקערה טורפים היטב חלמונים וסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 9.מבצעים השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-2 מצקות מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב תמידי, על מנת למנוע התגבשות החלמונים.
-
- 10.מוסיפים את תערובת החלמונים החמימה לסיר, ומבשלים יחד על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה.
-
- 11.מסננים את התערובת ומקררים.
-
- 12.יוצקים את הרוטב מסביב למאפינס ומגישים.