פתיתים באספרגוס וקשיו
תוספת טעימה, חגיגית ולא שגרתית: פתיתים עם צימוקים, אספרגוס, קשיו וראס אל חנות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1/2 2 כוסות מרק ירקות
- 1 כפית גדושה תבלין ראס אל חנות
- 2 כוסות פתיתים עגולים
- 1/4 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה
- 1 בצל מקולף קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 חבילה גבעולי אספרגוס מקולפים וחתוכים לרצועות של 4 ס"מ
- 1 כוס קשיו קלויים מלוחים
- 1/2 כוס צימוקי אוכמניות
- מלח, פלפל
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הפתיתים: בסיר בינוני מרתיחים מרק ותבלין ראס אל חנות. מוסיפים את הפתיתים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 7 דקות. מכבים את האש, ממתינים 5 דקות ובעזרת מזלג "מאווררים" את הפתיתים.
- 2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות תוך כדי ערבוב.
- 3. מוסיפים שום, אספרגוס, קשיו וצימוקים, מתבלים במלח, פלפל וזרעי כוסברה טחונים. מקפיצים דקה ושופכים את כל התערובת על הפתיתים. מערבבים קלות ומגישים מיד.