פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      גלילות סינטה ממולאות

      גלילות סינטה ממולאות בסלט עדשים, ברוטב בלסמי מצומצם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • -6 מנות (בכל מנה יש 2-3 גלילות):
      • 18 יחידות סינטה פרוסות דק בעובי 1/2 ס"מ (מבקשים מהקצב)
      • 1 כוס עדשים
      • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות דק
      • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
      • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
      • 6 גבעולי בזיליקום קצוץ
      • 50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות
      • 50 גרם צימוקים קצוצים
      • 50 אגוזי מלך קצוצים
      • 12 משמשים מיובשים קצוצים
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/3 כוס מיץ לימון
      • 2-3 כפות גדושות דבש
      • 1פלפל אדום חריף (לא חובה)
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • להגשה:
      • בלסמי מצומצם (1/2 כוס חומץ בלסמי, 1/4 כוס סוכר)
      • מלח גס
      • פלפל גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסלט: מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, עד שהעדשים מתרככות אך נשארות מוצקות. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
      • 2. מוסיפים לקערה בצל ירוק, שום, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, חמוציות, צימוקים, אגוזים, משמשים, שמן, לימון, דבש, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
      • 3. מכינים את הגלילות: מניחים פרוסת סינטה על משטח העבודה. על הפרוסה, בחלקה התחתון, מפזרים כף גדושה מהסלט. מגלגלים לגלילה. חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות הסינטה. מעבירים למקרר.
      • 4. להכנת הבלסמי המצומצם: מבשלים על אש נמוכה 1/2 כוס חומץ בלסמי עם 1/4 כוס סוכר, ומעט מלח ופלפל. מצמצמים לשליש מהכמות.
      • 5. בעת ההגשה יוצקים על הגלילות רוטב בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל גרוס.
      • הערות: מי שלא אוכל בשר נא כמו קרפצ'ו יכול לנעוץ בגלילות קיסם ולטגן אותן במחבת חמה עם מעט שמן. גלילות כאלה מגישים חם.
      • לצמחונים ניתן להגיש רק את המילוי, מבלי לעטוף בבשר, כמנת סלט או כתוספת.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -