- 1. מכינים את הסלט: מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, עד שהעדשים מתרככות אך נשארות מוצקות. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
-
- 2. מוסיפים לקערה בצל ירוק, שום, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, חמוציות, צימוקים, אגוזים, משמשים, שמן, לימון, דבש, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
-
- 3. מכינים את הגלילות: מניחים פרוסת סינטה על משטח העבודה. על הפרוסה, בחלקה התחתון, מפזרים כף גדושה מהסלט. מגלגלים לגלילה. חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות הסינטה. מעבירים למקרר.
-
- 4. להכנת הבלסמי המצומצם: מבשלים על אש נמוכה 1/2 כוס חומץ בלסמי עם 1/4 כוס סוכר, ומעט מלח ופלפל. מצמצמים לשליש מהכמות.
-
- 5. בעת ההגשה יוצקים על הגלילות רוטב בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל גרוס.
-
- הערות: מי שלא אוכל בשר נא כמו קרפצ'ו יכול לנעוץ בגלילות קיסם ולטגן אותן במחבת חמה עם מעט שמן. גלילות כאלה מגישים חם.
-
- לצמחונים ניתן להגיש רק את המילוי, מבלי לעטוף בבשר, כמנת סלט או כתוספת.