דאקוס- ברוסקטה בנוסח כרתים
מאכל תאווה פשוט ונפלא, מחומרי גלם שיש לכולנו בבית: לחם, עגבניות, גבינה, זיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פרוסות לחם (מכל סוג שתרצו)
- שמן זית להברשה
- 2 עגבניות מגוררות
- 100 גרם גבינת עיזים רכה או גבינת פטה
- עלים מ-2 גבעולי אורגנו (או אורגנו יבש)
- חופן זיתי קלמטה
- 1 כף צלפים
אופן ההכנה
- 1. מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על מחבת גריל, בטוסטר או בתנור.
- 2. מרסקים את העגבניות. מסננים את המיץ ומשתמשים רק ברסק, שאותו מחלקים בין הפרוסות.
- 3. מפזרים את יתר החומרים מעל העגבניות, ומגישים מיד.
- גיוונים:
- 1.משפשפים את הפרוסה הקלויה בשן שום, כמנהג האיטלקים והספרדים.
- 2.מוסיפים עוד חבר לנבחרת הים תיכונית אנשובי.