דאקוס- ברוסקטה בנוסח כרתים
מאכל תאווה פשוט ונפלא, מחומרי גלם שיש לכולנו בבית: לחם, עגבניות, גבינה, זיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - 4 פרוסות לחם (מכל סוג שתרצו)
 - שמן זית להברשה
 - 2 עגבניות מגוררות
 - 100 גרם גבינת עיזים רכה או גבינת פטה
 - עלים מ-2 גבעולי אורגנו (או אורגנו יבש)
 - חופן זיתי קלמטה
 - 1 כף צלפים
 
אופן ההכנה
- 1. מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על מחבת גריל, בטוסטר או בתנור.
 - 2. מרסקים את העגבניות. מסננים את המיץ ומשתמשים רק ברסק, שאותו מחלקים בין הפרוסות.
 - 3. מפזרים את יתר החומרים מעל העגבניות, ומגישים מיד.
 - גיוונים:
 - 1.משפשפים את הפרוסה הקלויה בשן שום, כמנהג האיטלקים והספרדים.
 - 2.מוסיפים עוד חבר לנבחרת הים תיכונית  אנשובי.
 
