סלט תרד עם בורגול וענבים
שידוך מוצלח בין תרד, בורגול וענבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג בייבי תרד או תרד טורקי (אפשר לגוון עם רוקט או חסה) קצוץ גס
- 1 כוס בורגול גס
- 1 כוס מים חמים
- 1/4 קילו גבינת פטה כבשים אורגנית (אפשר להחליף בכל גבינה מלוחה אחרת, בולגרית או עיזים).
- 1 כוס ענבים שחורים חצויים (אפשר גם תאנים, נקטרינות, אגסים וכל פרי עונתי מתוק)
- צרור אורגנו/זעתר טרי
- מיץ מלימון אחד
- כוס שמן זית
- שן שום כתושה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1.מערבלים בבלנדר את השמן, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, עלי הזעתר, האורגנו ושן השום הכתושה, עד שנוצר רוטב חלק.
- 2.משרים את הבורגול במים פושרים במשך חצי שעה, ומסננים היטב.
- 3.מעבירים את הבורגול לקערה גדולה. מוסיפים את התרד הקצוץ והענבים. מפזרים מעל את גבינת הפטה. מערבבים היטב ובעדינות, ויוצקים מעל את הרוטב.