וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

speck knodel – כופתאות לחם עם שפק

כופתאות אוסטריות שאי אפשר להפסיק לאכול

מתכון מאת: פיטר הומל, מערכת וואלה

קנודל. נמרוד סונדרס
קנודל

מצרכים למתכון

  • 250 גרם קוביות לחם ישן – מומלץ חלה או לחם לבן מהיום הקודם
  • 120 גרם חמאה
  • בצל לבן בינוני קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • 250 מ"ל חלב חם
  • 100-150 גרם קוביות בייקון מעושן (במקום לבקש במעדנייה שיפרסו את הבייקון בקשו גוש אחד וחתכו אותו לקוביות של חצי ס"מ בבית)
  • 100 גרם קוביות שינקן (למי שרוצה ללכת על הווריאציה הכשרה: 200 גרם חזה אווז מעושן במקום בייקון ושינקן)
  • מלח ופלפל לבן
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1.לקערת ערבוב גדולה מכניסים את קוביות הלחם, מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
  • 2.במחבת חמה מאדים את הבצלים, הבייקון והשינקן בחמאה עד שהבשר מקבל פריכות.
  • 3.מערבבים את תערובת הבצל המטוגן עם קוביות הבשר לתוך הקערה עם קוביות הלחם.
  • 4.מחלקים את כל כמות החלב ל-2/3 ו-1/3. את הכמות הגדולה יותר מרתיחים ואת השליש הנותר מערבבים היטב עם 3 ביצים.
  • 5.את שתי תערובות החלב שופכים לקערה הגדולה עם קוביות הלחם ומערבבים הכל היטב.
  • 6.בידיים מעט רטובות ממים יוצרים כדורים בקוטר 4-5 ס"מ. מכסים את הקנודלים במגבת מטבח לחה ומכניסים את למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 7.בינתיים מרתיחים סיר מים גדול וממליחים.
  • 8.מבשלים את הקנודלים כ 15-20 דקות ומגישים לצד המנה העיקרית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully