מתכונים חמים

קבב דגי ים, קרם שום וסילאן

השף אביב משה ממסעדת "מסה" המצויינת שבתל אביב נותן תשומת לב לקבב הדגים, אך גם לירקות השוק הנהדרים והטריים שמלווים אותו, בתהלוכה צבעונית.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מנות דגים במסעדת מסה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקבב:
  • 1/2 ק"ג דגי ים טחונים - לוקוס ומוסר
  • 3 כפות בצל קצוץ
  • 2 כפות קוביות עגבניות, ללא קליפה וגרעינים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח
  • לירקות השוק:
  • זוקיני פרוס לאורכו
  • פלפל אדום, צהוב וירוק, קלויים וקלופים
  • פלפל ירוק חריף, קלוי וקלוף
  • עגבניות שרי תמר קלופות וחצויות
  • 3 גבעולי אספרגוס חלוטים
  • מלח, פלפל
  • כפית גרידת לימון
  • שמן זית
  • לקרם השום:
  • 30 שיני שום
  • ליטר חלב
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מלח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • לקישוט:
  • 2 כפות סילאן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקבב. מערבבים את כל חומרי הקבב ויוצרים קציצות.
  • 2. מכינים את הירקות: מערבבים את כל הירקות עם שמן זית, מלח וגרידת לימון, וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-5 דקות.
  • 3. מכינים את קרם השום: מבשלים את שיני השום בחלב ובמים עד שהן מתרככות. מעבירים למעבד מזון, ומתבלים במלח ובגרידת לימון. טוחנים למחית חלקה, מכניסים את החמאה רק בסוף הטחינה.
  • 4. מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הקבב כ-2 דקות מכל צד.
  • 5. מרכיבים את המנה: יוצקים למרכז הצלחת קרם שום. מזלפים מעל את הסילאן. מניחים מעל את הירקות, ועליהם את הקבבונים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully