עגל עם חבושים וצימוקים של השף ניר צוק
עגל עם טעמים עמוקים של חמיצות ומתיקות מעודנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 אנשים
- 1/2 כוס שמן
- 1 קילוגרם בשר עגל שריר חתוך לקוביות של כ-3 סנטימטר
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 6 כוסות מים
- 1 קילוגרם חבושים חתוכים לפלחים (את החבושים יש להשאיר עם הקליפה, לשטוף אותם היטב ולהוציא את הליבה הפנימית)
- 500 גרם צימוקים אוזבקים
אופן ההכנה
- 1.מחממים חצי מכמות השמן ומטגנים את הבשר עם הבצל והתבלינים, עד להשחמתו מכל הצדדים.
- 2.מוספים את רסק העגבניות וממשיכים עוד מעט בטיגון.
- 3. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך הבשר (לאורך כשעה).
- 4.מחממים במחבת את השמן שנשאר, ומטגנים את החבושים עד להשחמה קלה.
- 5.מוסיפים את החבושים המושחמים, את הצימוקים ואת המים הנותרים.
- 6.מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה.