וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זאמל קנודל ברוטב פטריות

הזאמל קנודל הוא מתכון גרמני כפרי קלאסי. תוספת שהולכת מצוין עם אווז או מנות בשריות בעלות רוטב עשיר

מתכון מאת: מסעדת "באיירן", מערכת וואלה

מתכוני אוקטוברפסט של מסעדת ביירן. נמרוד סונדרס
מתכוני אוקטוברפסט של מסעדת ביירן

מצרכים למתכון

  • לקנודל:
  • 200 גרם לחם לבן או באגט יבש
  • 200 מ"ל חלב פושר
  • 2 ביצים גדולות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות חמאה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פירורי לחם
  • לרוטב הפטריות:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות חמאה
  • 200 גרם פטריות – תערובת של שמפיניון ופורטובלו
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הקנודל: חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
  • 2.מוסיפים חלב פושר, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ונותנים לחומרים לנוח יחד, על מנת שהטעמים ייספגו.
  • 3.מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא הופך שקוף.
  • 4.מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומטגנים מעט.
  • 5.יוצקים את הבצל על תערובת הלחם והביצים, ומערבבים היטב.
  • 6.מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 7.מחממים סיר עם מים וקצת מלח.
  • 8.כשהמים על סף רתיחה, יוצרים כדור קטן מהמסה, ומבשלים אותו. כשהקנודל צף, סימן שהוא מוכן.
  • 9.אם הקנודל לא מספיק קשה, ניתן להוסיף למסה פירורי לחם.
  • 10.לאחר שראינו שהמסה טובה, ליצור כדורים מכל המסה, ומבשלים.
  • 11.מכינים את רוטב הפטריות:מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא הופך שקוף.
  • 12.מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומטגנים עד להשחמה.
  • 13.מוסיפים מיץ לימון ושמנת חמוצה, ומביאים לרתיחה, עד שהרוטב מסמיך.
  • 14.מגישים את הרוטב ומעליו את הקנודל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully