וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פריקי

מתכון של השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה

שבעת המינים במסעדת אקליפטוס. נמרוד סונדרס
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס

מצרכים למתכון

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 ענפי טימין
  • 100 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 עלה מנגולד גדול, מופרד לחלקים לבנים וירוקים, וקצוץ
  • 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 1/4 כוס חלב שקדים
  • שמן זית
  • לציר הירקות:
  • 15 גרם פטריות פורציני מיובשות, מושרות ב-2 כוסות מים
  • 1 גזר חתוך גס
  • 2 מקלות סלרי חתוכים גס
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף טימין

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את הפטריות וקוצצים אותן דק. שומרים את מי ההשריה.
  • 2. מעבירים לסיר את מי ההשריה, הבצל הקצוץ גס, הגזר והסלרי, ענף הטימין ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
  • 3. מחממים בסיר שמן זית. מזהיבים את הבצל הקצוץ דק. מוסיפים את השום, הטימין, הדלעת, החלק הלבן של המנגולד והפטריות. ממשיכים לטגן.
  • 4. מוסיפים את הפריקה ומטגנים מעט. מוסיפים את הציר בהדרגה, מצקת אחת בכל פעם, ומערבבים היטב, עד שהמים נספגים. מוסיפים ציר עד שהפריקי רכה ומבושלת.
  • 5. לפני סוף הבישול מוסיפים את חלב השקדים ואת החלק הירוק של המנגולד. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully