- 1. מכינים את הבצק: מחממים יחד את החמאה והחלב, עד שהחמאה נמסה. מערבבים ומניחים בצד עד שהנוזל פושר
-
- 2. .מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים את החלמונים, הסוכר, המלח ותערובת החלב והחמאה. לשים בידיים מספר דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
-
- 4. מכסים ומניחים כשעה. מוציאים מהבצק את בועות האוויר, מעבירים לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומכניסים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה.
-
- 5. לטופי הדביק: שמים את כל המרכיבים מלבד האגוזים או הצנוברים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה.
-
- 6. משמנים את התבנית היטב בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
-
- 7. מפזרים מעל התערובת את האגוזים או הצנוברים. מניחים בצד עד שהטופי יגיע לטמפרטורת החדר.
-
- 8. מערבבים את הסוכר והקינמון, ואם רוצים, מוסיפים את האגוזים. מרדדים את הבצק על שולחן עבודה מקומח למלבן ארוך בעובי כ-5 מ"מ.
-
- 9. מורחים בעדינות בחמאה הרכה את כל שטח הבצק ומפזרים עליו את תערובת הסוכר והקינמון (והאגוזים, אם הוספתם). מהדקים את התערובת מעט אל הבצק. מגלגלים לגלילה.
-
- 10. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי 1/2 3 ס"מ כל אחת ומניחים אותן מעל תערובת הטופי שהתקררה בינתיים. משאירים מעט רווחים בין השבלולים כדי לאפשר להם מקום לתפוח. מכסים ומניחים לתפיחה כ-30 דקות.
-
- 11. בינתיים מחממים את התנור ל-190-180 מעלות. אופים 30-25 דקות. ממתינים כ-5 דקות והופכים את העוגה בזהירות על צלחת הגשה בגודל מתאים. העוגה אמורה להשתחרר מהתבנית בקלות ואז תוכלו לראות את הטופי המקסים שיכסה את פניה.