וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטיקי טופי

עוגת שמרים עם קינמון ואגוזים, שהופכים אותה בסיום האפייה, כך שזיגוג הטופי המהמם מעליה

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

ספר האפייה של ארז קומרובסקי. ארז בן שחר,
ספר האפייה של ארז קומרובסקי/ארז בן שחר

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 28 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה:
  • לבצק:
  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 250 מ"ל חלב
  • 550 גרם קמח לחלה
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 5 חלמונים
  • 75 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • לטופי הדביק:
  • 90 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 4 כפות חמאה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף סירופ תירס או מולסה כהה
  • 1 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים או צנוברים
  • למילוי:
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן
  • 4 כפות גדושות קינמון
  • חופן אגוזי פקאן או מלך שבורים (אם רוצים)
  • 100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מחממים יחד את החמאה והחלב, עד שהחמאה נמסה. מערבבים ומניחים בצד עד שהנוזל פושר
  • 2. .מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את החלמונים, הסוכר, המלח ותערובת החלב והחמאה. לשים בידיים מספר דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
  • 4. מכסים ומניחים כשעה. מוציאים מהבצק את בועות האוויר, מעבירים לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומכניסים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה.
  • 5. לטופי הדביק: שמים את כל המרכיבים מלבד האגוזים או הצנוברים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה.
  • 6. משמנים את התבנית היטב בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  • 7. מפזרים מעל התערובת את האגוזים או הצנוברים. מניחים בצד עד שהטופי יגיע לטמפרטורת החדר.
  • 8. מערבבים את הסוכר והקינמון, ואם רוצים, מוסיפים את האגוזים. מרדדים את הבצק על שולחן עבודה מקומח למלבן ארוך בעובי כ-5 מ"מ.
  • 9. מורחים בעדינות בחמאה הרכה את כל שטח הבצק ומפזרים עליו את תערובת הסוכר והקינמון (והאגוזים, אם הוספתם). מהדקים את התערובת מעט אל הבצק. מגלגלים לגלילה.
  • 10. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי 1/2 3 ס"מ כל אחת ומניחים אותן מעל תערובת הטופי שהתקררה בינתיים. משאירים מעט רווחים בין השבלולים כדי לאפשר להם מקום לתפוח. מכסים ומניחים לתפיחה כ-30 דקות.
  • 11. בינתיים מחממים את התנור ל-190-180 מעלות. אופים 30-25 דקות. ממתינים כ-5 דקות והופכים את העוגה בזהירות על צלחת הגשה בגודל מתאים. העוגה אמורה להשתחרר מהתבנית בקלות ואז תוכלו לראות את הטופי המקסים שיכסה את פניה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully