וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תפוחים צלויים

מתכון של הקונדיטור הצרפתי כריסטוף מישלאק

מתכון מאת: כריסטוף מישלאק, מערכת וואלה

טארט תפוחים של כריסטוף מישלאק. סטודיו שירן כרמל,
טארט תפוחים של כריסטוף מישלאק/סטודיו שירן כרמל

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות
  • לקרם השקדים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם שקדים
  • 1 ביצה
  • 10 גרם קורנפלור
  • גרידה מתפוז אחד
  • 3 טיפות תמצית מי זאהר (להשיג בשווקים, חנויות תבלינים ואפיה)
  • לבצק העלים
  • 800 גרם קמח
  • 13 גרם מלח (כף שטוחה)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 450 גרם מים
  • 400 גרם חמאה לקיפולים
  • לשכבת התפוחים האפויים
  • 7 תפוחי גולדן דלישס (בגוון צהוב)
  • מעט סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את האבקות מרכיבי קרם השקדים ואז מערבבים יחד עם החמאה, הביצה, גרידת התפוז ותמצית מי הזאהר.
  • 2. מכינים את הבצק הבסיסי במיקסר על ידי ערבוב בעזרת וו לישה של הקמח, המלח, החמאה הרכה והמים (ערבוב מינימלי לאיחוד החומרים).
  • 3. יוצרים מהבצק צורת מלבן ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • 4. מרככים את החמאה ומכניסים אותה לבצק, מקפלים קיפול בודד ולאחר מכן קיפול כפול.
  • 5. מקררים שעתיים וחוזרים על הפעולה שוב (קיפול בודד וקיפול כפול ושוב מנוחה).
  • 6. מחממים תנור ל-190 מעלות. חותכים את התפוחים לרבעים ומניחים על נייר אפייה, משמנים את התפוחים בחמאה ומפזרים מעל סוכר. אופים כ- 15 דקות עד שהם מתרככים מעט .
  • 7. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטרים וקורצים עיגול בחישוק בקוטר 22 סנטימטרים.
  • 8.. מזלפים את קרם השקדים בשכבה בעובי של כסנטימטר ומשאירים שוליים של כ-2 סנטימטרים מהדופן.
  • 9.. מניחים את התפוחים על הקרם ואופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות.
  • 10. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully