וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות ביסקוטי מושלמות

השף רועי סופר אופה ביסקוטי, העוגיות האיטלקיות הכי פריכות שיש, ומוסיף להן טוויסט

מתכון מאת: רועי סופר, מערכת וואלה

ביסקוטי של מתן שופן. נמרוד סונדרס
ביסקוטי של מתן שופן

מצרכים למתכון

  • מצרכים (עבור כ-30 עוגיות):
  • 350 גרם קמח (2 כוסות וחצי)
  • 8 גרם א. אפייה (כף)
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גר' סוכר
  • 3 ביצים
  • 32 גרם מחית פיסטוק
  • 70 גרם דובדבני אמרנה (ללא הסירופ!)
  • 60 גר' פיסטוקים (כף וחצי גדושות)
  • 60 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • 1.בקערה אחת מערבבים את היבשים: קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה
  • 2.בקערה שנייה מערבבים את מחית הפיסטוק והביצים.
  • 3.יוצרים גומה בקערת "היבשים" (הראשונה), ושופכים את הבלילה של הקערה השנייה לתוכה.
  • 4.מתחילים לערבב מן הפנים (מן הבלילה) אל החוץ בתנועות מעגליות, עד שמתקבל בצק רך.
  • 5.מקפלים לתוך הבצק הרך את האגוזים, הפיסטוקים והדובדבנים (שוב, חשוב להשתמש בדובדבנים יבשים ללא סירופ).
  • 6.עם ידיים מקומחות ועל משטח מקומח מכינים מהבצק "לוג", כלומר מעין גליל רחב ומשוטח.
  • 7.מחממים תנור ל-180 מעלות
  • 8.אופים את הלוג במשך 20-25 דקות, עד שהחלק החיצוני משחים קלות.
  • 9.מוציאים מהתנור, ונותנים ללוג להתקרר.
  • 10.פורסים את הלוג לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-1 ס"מ, ומפזרים אותן בשכיבה על מגש האפייה.
  • 11.מכניסים לתנור על חום של 140 מעלות, כ-20 דקות לכל צד. הרעיון הוא להגיע לייבוש מלא של העוגיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully