לאטקס אשכנזי אסלי

מתכון ללביבות פשוטות וטעימות

מתכון מאת: גל פיינגלד, מערכת וואלה!
לביבות

מצרכים

  • -20 -25 יחידות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח לבן רגיל
  • כפית שטוחה סוכר
  • 1/2 1 -1 כפיות מלח
  • שמן לטיגון
  • להגשה: כף שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מגררים את תפוחי האדמה במגררת גסה (אפשר גם במג'ימיקס), מסננים היטב במסננת רשת, מעבירים לקערה ומשהים כ-15 דקות. מסננים שוב, אבל לא שוטפים.
  • 2. מוסיפים את הביצים, הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
  • 3. מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מהעיסה ומניחים במחבת. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים ללביבה צורה עגולה. מקפידים ליצור לביבות שוות.
  • 4. מטגנים את הלביבות עד שיזהיבו יפה משני הצדדים.
  • 5. מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת לביבות שחומות וזהובות. מוציאים ומניחים על מגבת נייר סופג. מגישים 3-2 לביבות בצלחת עליהן כף שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully