סלט סלק, פטריות חמות וקשיו של ביסטרו כובשים
מתכון של ביסטרו כובשים בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 4 סלקים מבושלים עד ריכוך וחתוכים גס
- חבילה של עלי תרד שטופים
- 150 גרם קשיו קלוי
- 2 חבילות פורטובלו חתוכות גס
- 3 שיני שום פרוסות
- כף שמן זית
- כף מיץ לימון
- כף מים
- חומרים לרוטב:
- כף חרדל
- 2 כפות מייפל
- 3 כפות חומץ
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לכדי קבלת נוזל אחיד.
- 2. מחממים מחבת וצורבים עליה את הפטריות והשום כ-5 דק'.
- 3. מוסיפים את מיץ הלימון והמים. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מיד מהאש.
- 4. מעבירים לקערת סלט את עלי התרד והסלק. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הפטריות החמות, השום והקשיו ומגישים.