סופגניות קלאסיות של מיקי שמו
את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, תמרים ומרשמלו ועוד
מצרכים
- -25 יחידות של 70 גרם
- 1 ק"ג קמח לחם
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
- 3 ביצים "L"
- 75 גרם חמאה רכה
- 60 גרם שמרים טריים+1 כפית
- 2 כפות ליקר אמרטו 20 מ"ל
- 1 כף אינסטנט פודינג- 15 גרם
- 1 כפית תמצית וניל.
- גרידה מ-1/4 לימון
- חומרים למילוי:
- ריבת תות/ פטל/מעורבת.
- חומרים לציפוי:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במיקסר עם "וו לישה" את הקמח, שמרים, סוכר, מים, חמאה, תמצית וניל, גרידת לימון ואינסטנט פודינג, במשך 10 דק' במהירות בינונית- איטית.
- 2. מוסיפים את המלח והליקר אמרטו ולשים כ3-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
- 3. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה(אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
- 4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
- 5. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם למגש מעט משומן. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה ורבע.(לעיתים שעה מספיק)
- 6. ממלאים סיר טיגון בשמן עד למחצית מגובהו ומחממים את השמן עד לטמפ' טיגון.
- 7. מטגנים את הסופגניות כ-3 דק' מכל צד סך הכל 6 דק'.
- 8. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
- 9. ממלאים במילוי הרצוי בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- טיפים:
- שימוש באלכוהול בסופגניה משפר את הטעם ודוחק את שמן הטיגון מלחדור לסופגניה במהלך הטיגון שלה. הוא לא מונע מהשמן לחדור אליה אלא מצמצם את כמות השמן שחודרת אליה. חשוב להדגיש -מגע ישיר שלו עם השמרים הורג אותם.
- ציפויים לסופגניות
- ציפוי חלבה
- חומרים:
- 500 גרם ממרח חלבה
- 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ממרח החלבה. מערבבים עם מרית עד לאחידות.
- 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. מחממים את הציפוי ומצפים.
- גיוון: ניתן לפזר על הציפוי חלבה מעט "חלבה שערות".
- ציפוי שוקולד מריר
- חומרים:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"')
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד המריר החתוך לקוביות. ממתינים 2 דקות.
- 2. ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש. בעת השימוש מחממים ומצפים.
- ציפוי ריבת חלב
- חומרים:
- 500 גרם ריבת חלב
- 1/4 כוס חלב- 60 מ"ל
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ריבת החלב מערבבים עם מרית עד לאחידות.
- 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. כשרוצים לצפות את הסופגניות מחממים ומצפים.
- ציפוי שוקולד לבן
- חומרים:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד לבן החתוך לקוביות.
- 2. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש.
- 3. בעת השימוש מחממים ומצפים.
- טיפ: אפשרי גם להשתמש בציפויים הללו גם כמלית שאותה מזלפים פנימה לסופגניות. אולם המלית לא צריכה להיות נוזלית אלא נוחה לזילוף. (מחממים אותה פחות).