פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות קלאסיות של מיקי שמו

      את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, תמרים ומרשמלו ועוד

      4 מדרגים / 3.3 כוכבים

      סופגניות של מיקי שמו (אפיק גבאי)
      סופגניות של מיקי שמו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • -25 יחידות של 70 גרם
      • 1 ק"ג קמח לחם
      • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
      • 1 כפית מלח
      • 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
      • 3 ביצים "L"
      • 75 גרם חמאה רכה
      • 60 גרם שמרים טריים+1 כפית
      • 2 כפות ליקר אמרטו 20 מ"ל
      • 1 כף אינסטנט פודינג- 15 גרם
      • 1 כפית תמצית וניל.
      • גרידה מ-1/4 לימון
      • חומרים למילוי:
      • ריבת תות/ פטל/מעורבת.
      • חומרים לציפוי:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים במיקסר עם "וו לישה" את הקמח, שמרים, סוכר, מים, חמאה, תמצית וניל, גרידת לימון ואינסטנט פודינג, במשך 10 דק' במהירות בינונית- איטית.
      • 2. מוסיפים את המלח והליקר אמרטו ולשים כ3-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
      • 3. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה(אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
      • 4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
      • 5. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם למגש מעט משומן. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה ורבע.(לעיתים שעה מספיק)
      • 6. ממלאים סיר טיגון בשמן עד למחצית מגובהו ומחממים את השמן עד לטמפ' טיגון.
      • 7. מטגנים את הסופגניות כ-3 דק' מכל צד סך הכל 6 דק'.
      • 8. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
      • 9. ממלאים במילוי הרצוי בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
      • טיפים:
      • שימוש באלכוהול בסופגניה משפר את הטעם ודוחק את שמן הטיגון מלחדור לסופגניה במהלך הטיגון שלה. הוא לא מונע מהשמן לחדור אליה אלא מצמצם את כמות השמן שחודרת אליה. חשוב להדגיש -מגע ישיר שלו עם השמרים –הורג אותם.
      • ציפויים לסופגניות
      • ציפוי חלבה
      • חומרים:
      • 500 גרם ממרח חלבה
      • 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ממרח החלבה. מערבבים עם מרית עד לאחידות.
      • 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. מחממים את הציפוי ומצפים.
      • גיוון: ניתן לפזר על הציפוי חלבה מעט "חלבה שערות".
      • ציפוי שוקולד מריר
      • חומרים:
      • 150 גרם שוקולד מריר
      • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"')
      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד המריר החתוך לקוביות. ממתינים 2 דקות.
      • 2. ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש. בעת השימוש מחממים ומצפים.
      • ציפוי ריבת חלב
      • חומרים:
      • 500 גרם ריבת חלב
      • 1/4 כוס חלב- 60 מ"ל
      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ריבת החלב מערבבים עם מרית עד לאחידות.
      • 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. כשרוצים לצפות את הסופגניות מחממים ומצפים.
      • ציפוי שוקולד לבן
      • חומרים:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד לבן החתוך לקוביות.
      • 2. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש.
      • 3. בעת השימוש מחממים ומצפים.
      • טיפ: אפשרי גם להשתמש בציפויים הללו גם כמלית שאותה מזלפים פנימה לסופגניות. אולם המלית לא צריכה להיות נוזלית אלא נוחה לזילוף. (מחממים אותה פחות).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -