שוקולד ביתי
מתכון לפרלינים של שוקולד ביתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 כוסות אבקת קקאו
- 1/2 1 כוסות שמן קוקוס
- 1 כוס סירופ מייפל, או לתת אורז או סילאן
- תוספות אפשריות בכמות של כוס אחת:
- שקדים טחונים
- פיסטוקים טחונים גס
- גוֹג'י ברי (פרי טרופי שמגיע לארץ מיובש. להשיג בחנויות הטבע).
- חמוציות
- קליפת תפוז מגוררת
- קליפת לימון מגוררת
- שבבי קקאו
- שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- 1.מערבבים את החומרים הרטובים עם היבשים. במידה ששמן הקוקוס מוצק, יש לחמם אותו בתוך סיר מים בשיטת באן מארי.
- 2.מוסיפים את התוספות הרצויות ומערבבים. ניתן לצקת את השוקולד המומס לתבניות מיוחדות לפרליני-שוקולד.
- שימו לב:
- את התוספות יש להכין בכמות של 1 כוס לפי בחירה, ולהוסיף לתערובת השוקולד. אם בחרתם להוסיף רק שקדים טחונים, עליכם להוסיף 1 כוס שקדים טחונים. אם תרצו לערבב מספר תוספות תוכלו לשלבן כך שיגיעו לכמות של 1 כוס. למשל: 1/4 כוס פיסטוקים טחונים גס, 1/4 כוס חמוציות ו- 1/2 כוס שבבי קקאו.