עוגת ספונגאטה איטלקית

הקונדיטורית רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מכינה ספונגאטה פריכה - עוגה איטלקית מסורתית במילוי בפירות יבשים ואגוזים

מתכון מאת: רוסלה יונה, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: נמרוד סונדרס עריכה: רן צימט)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 22:
  • בצק פריך:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים
  • 150 גרם חמאה
  • 80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
  • 1 חלמון
  • גרידה מחצי תפוז
  • מילוי:
  • 125 גרם דבש
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 25 גרם צימוק לבן
  • 25 גרם חמוציות
  • 50 גרם שקדים טבעיים
  • 25 גרם פפאיה מיובשת
  • 25 גרם משמש מיובש
  • 50 גרם ביסקוויטים גרוסים
  • 50 גרם ריבת תפוז
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מוסקט

אופן ההכנה

  • 1.לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במג'מיקס או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.
  • 2.מקררים את הבצק במקרר למשך כ-4 שעות.
  • 3.בסיר, מביאים לרתיחה את הדבש והיין.
  • 4.מוסיפים את הפירות היבשים, האגוזים, הריבה, ביסקוויטים והתבלינים ומערבבים היטב עד שהעיסה מתגבשת. מצננים.
  • 5.מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים אותו. קורצים שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ. מניחים על חלקו התחתון של הבצק מחצית מהתערובת ויוצרים כיפה במרכז הבצק, בזמן שמותירים שוליים של 2 ס"מ. מניחים את חלקו השני של הבצק מעל, מהדקים את השולים עם האצבעות.
  • 6.עם שיפוד/קיסם/מזלג מחוררים את הכיפה כולה.
  • 7.אופים למשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות. העוגה יותר טעימה למחרת. שומרים מחוץ למקרר.
  • מתכון לט"ו בשבט: עוגת אגוזים ופירות יבשים איטלקית

  • עוגת אגוזי מלך ותמרים

  • עוגת שמרים תפוחים של פעם

  • עוגת מרציפן לפסח

  • מתכון בסיסי למרנג

  • עוגיות קוקוס בציפוי שוקולד

  • כדורי עוגת גבינה משלושה מרכיבים בלבד

  • בראוניז שוקולד עם קרם לוטוס

  • קוביות פאי קשיו ודבש מלוח

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • עוגת שמרים ז'פונז

  • בראוניז עם שברי שוקולד

  • עוגת כדורי שוקולד וקוקוס (שוקוקוס)

  • רולדה כשרה לפסח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully