- 1. בסיר לא עמוק, מחממים 3 כפות שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
 - 
 - 2. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה. 
 - 
 - 3. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים היטב יחד עם הבצל.
 - 
 - 4. מתבלים ומערבבים היטב.
 - 
 - 5. מוסיפים את נתחי הבשר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי על חום נמוך ביותר (כך שגם מבלי להוסיף נוזלים, הנתח לא יתייבש או יישרף).
 - 
 - 6. בתום הבישול מוציאים את הנתח מהתבשיל ומקררים. בינתיים, מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר עם הבצל והארטישוקים.
 - 
 - 7. לאחר שנתח הבשר הצטנן, פורסים אותו לקוביות או פרוסות.
 - 
 - 8. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומבשלים למשך לפחות שעה נוספות על להבה נמוכה.
 - 
 - 9. להגשה: מניחים על צלחת מהבצלים שספגו את הנוזלים טעמי הבשר ועליהם נתח מהצלי ועליו ארטישוק ירושלמי