- 1. בסיר לא עמוק, מחממים 3 כפות שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
-
- 2. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
-
- 3. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים היטב יחד עם הבצל.
-
- 4. מתבלים ומערבבים היטב.
-
- 5. מוסיפים את נתחי הבשר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי על חום נמוך ביותר (כך שגם מבלי להוסיף נוזלים, הנתח לא יתייבש או יישרף).
-
- 6. בתום הבישול מוציאים את הנתח מהתבשיל ומקררים. בינתיים, מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר עם הבצל והארטישוקים.
-
- 7. לאחר שנתח הבשר הצטנן, פורסים אותו לקוביות או פרוסות.
-
- 8. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומבשלים למשך לפחות שעה נוספות על להבה נמוכה.
-
- 9. להגשה: מניחים על צלחת מהבצלים שספגו את הנוזלים טעמי הבשר ועליהם נתח מהצלי ועליו ארטישוק ירושלמי