וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי בבישול קדירה ארוך

סיר גדול, נתח בשר עממי, ארטישוק ירושלמי וסבלנות, זה כל מה שצריך בשביל תבשיל צלי בשר מענג

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

צלי בבישול ארוך של אבי לוי. מגד גוזני
צלי בבישול ארוך של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • נתח של צלי כתף מספר 5
  • 6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף של מלח גס או אטלנטי
  • 1/2 כף פלפל גרוס
  • 1כפית שאטה חריפה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 8 עגבניות מגורדות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר לא עמוק, מחממים 3 כפות שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
  • 2. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
  • 3. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים היטב יחד עם הבצל.
  • 4. מתבלים ומערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים את נתחי הבשר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי על חום נמוך ביותר (כך שגם מבלי להוסיף נוזלים, הנתח לא יתייבש או יישרף).
  • 6. בתום הבישול מוציאים את הנתח מהתבשיל ומקררים. בינתיים, מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר עם הבצל והארטישוקים.
  • 7. לאחר שנתח הבשר הצטנן, פורסים אותו לקוביות או פרוסות.
  • 8. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומבשלים למשך לפחות שעה נוספות על להבה נמוכה.
  • 9. להגשה: מניחים על צלחת מהבצלים שספגו את הנוזלים טעמי הבשר ועליהם נתח מהצלי ועליו ארטישוק ירושלמי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully