וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס פטנט מהיר הכנה

קוסקוס אמיתי לא חייב לגזול שעות של הכנה. הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מלמדת להכין קוסקוס פטנט מהיר הכנה במרקם אוורירי ומעודן

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן,, מערכת וואלה!

קוסקוס ארוך הכנה. אפיק גבאי
קוסקוס ארוך הכנה

מצרכים למתכון

  • ל-8-9 מנות
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 3/4 כוס שמן צמחי (אפשר להמיר גם בשמן זית שישדרג את הטעם)
  • כף מלח שטוחה
  • ק"ג סולת חיטה

אופן ההכנה

  • 1. מוזגים את המים הרותחים לסיר טפלון גדול ורחב. חשוב לא לשים פחות מ-5 כוסות, אחרת הקוסקוס ייצא יבש. כמו כן יש להשתמש במים רותחים ולא פושרים. מוסיפים את המלח ומערבבים עד להמסה מוחלטת של המלח במים.
  • 2. מכבים את האש. מוסיפים את הסולת לתוך המים ומערבבים עד שנוצרת עיסה מאוד סמיכה, הדומה לבצק רבוך או דייסה.
  • 3. מערבבים ומשטחים לסירוגין עם כף עץ, תוך כדי טפיחה של כף העץ על הסיר, משטחים וחוזר חלילה. הפעולה מקנה לקוסקוס מרקם אוורירי יותר. מרטיבים מגבת וסוחטים היטב. מכסים את הסיר במגבת, מניחים מעל את המכסה ומבשלים 18-20 דקות.
  • 4. מורידים מהאש ומשאירים את הקוסקוס לעמוד עוד דקה, מכוסה.
  • 5. רצוי לנפות את הקוסקוס כשהוא מתקרר מעט אבל לא קר לגמרי. מעבירים את התערובת מהסיר דרך נפת קוסקוס מעל קערה גדולה: באמצעות האצבעות טופחים על הבצק שיוצא מצדה השני של הנפה.
  • טיפ: את גושי בהצק (בצקניות) שנותרו מעל לנפה ולא עברו דרך המסננת טעים לנשנש ככה או לחילופין לבשל במרק עוף עם סלרי (מרק שהטריפוליטאים נוהגים להגיש בסוף הארוחה להקל על העיכול).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully