קציצות מלאי קופטה

מתכון למלאי (שמנת) קופטה (קציצה) - מנת הדגל בהודו

מתכון מאת: נועם קורן, מערכת וואלה!
אוכל הודי. אפיק גבאי
אוכל הודי

מצרכים

  • 6 סועדים:
  • לקציצות:
  • 6 תפוחי אדמה גדולים מבושלים קלופים ומגורדים
  • 300 גרם גבינה צפתית מגורדת
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 8 כפות גדושות קמח
  • תבלינים לקציצות:
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • קמצוץ מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ הל
  • רוטב למלאי קופטה:
  • 25 גרם חמאה
  • 50 גרם אגוזי קשיו
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות של 1 ס"מ
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 6-7 עגבניות מרוסקות בפומפייה או קופסה של עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה שמנת מתוקה
  • תבלינים לכתישה:
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 2 הל
  • 1 כף זרעי כמון
  • 2 ציפורן
  • תבלינים שלמים לטיגון:
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית חרדל שחור
  • תבלינים טחונים לבישול:
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מוסקט
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית גרם מסלה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים החומרים לקציצות יחד עם התבלינים לקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. יוצרים קציצות מאורכות (כמו קבבונים) ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל צבע של פלאפל.
  • 3.מכינים את הרוטב: כותשים את התבלינים לכתישה בעלי ומכתש.
  • 4. בסיר ממיסים את החמאה. כשהיא חמה מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פיצפוצים.
  • 5. מוסיפים את השמן המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
  • 6. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
  • 7. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
  • 8. מוסיפים את העגבניות ומרתיחים שתי דקות.
  • 9. מוסיפים קשיו ותבלינים לבישול ומבשלים מספר דקות.
  • 10. טוחנים בבלנדר, מוסיפים מים אם צריך. מוסיפים שמנת ובוחשים.
  • 11. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מביאים לרתיחה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully