קציצות מלאי קופטה
מתכון למלאי (שמנת) קופטה (קציצה) - מנת הדגל בהודו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 סועדים:
- לקציצות:
- 6 תפוחי אדמה גדולים מבושלים קלופים ומגורדים
- 300 גרם גבינה צפתית מגורדת
- 1/2 1 כפית מלח
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 8 כפות גדושות קמח
- תבלינים לקציצות:
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית בהרט
- 1/4 כפית קינמון
- קמצוץ מוסקט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קמצוץ הל
- רוטב למלאי קופטה:
- 25 גרם חמאה
- 50 גרם אגוזי קשיו
- 2 בצלים חתוכים לטבעות של 1 ס"מ
- 1 כף שמן קנולה
- 1/2 1 כפית מלח
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
- 6-7 עגבניות מרוסקות בפומפייה או קופסה של עגבניות מרוסקות
- 1 קופסה שמנת מתוקה
- תבלינים לכתישה:
- 1 כף זרעי כוסברה
- 2 הל
- 1 כף זרעי כמון
- 2 ציפורן
- תבלינים שלמים לטיגון:
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 כפית חרדל שחור
- תבלינים טחונים לבישול:
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- קורט בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מוסקט
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית גרם מסלה
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים החומרים לקציצות יחד עם התבלינים לקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2. יוצרים קציצות מאורכות (כמו קבבונים) ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל צבע של פלאפל.
- 3.מכינים את הרוטב: כותשים את התבלינים לכתישה בעלי ומכתש.
- 4. בסיר ממיסים את החמאה. כשהיא חמה מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פיצפוצים.
- 5. מוסיפים את השמן המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
- 6. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
- 7. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
- 8. מוסיפים את העגבניות ומרתיחים שתי דקות.
- 9. מוסיפים קשיו ותבלינים לבישול ומבשלים מספר דקות.
- 10. טוחנים בבלנדר, מוסיפים מים אם צריך. מוסיפים שמנת ובוחשים.
- 11. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מביאים לרתיחה ומגישים.