פלק פניר
הפלק פניר הוא רוטב המורכב מתרד, בצל ותבלינים טחונים מוגש עם קוביות של גבינת פניר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 50 גרם חמאה
- 7 שיני שום פרוסות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף קצוץ דק
- 500 גרם עלי תרד שטופים
- 700 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית בהרט
- 1/2 כפית גרם מסלה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד שקיפות.
- 2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר והתבלינים ומטגנים עוד שתי דקות.
- 3 .מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עוד שתי דקות.
- 4. טוחנים בבלנדר בתוספת מים ככל שנדרש לטחינה, מחזירים לסיר, מוסיפים את קובית הגבינה ומביאים לרתיחה. מגישים.