וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיקה צרפתית - מרנג ממולא בקרם מסקרפונה

מתכון של השף אייל לביא לקינוח צרפתי מושקע

מתכון מאת: אייל לביא, מערכת וואלה

פינגר פוד של איל לביא. נמרוד סונדרס
פינגר פוד של איל לביא

מצרכים למתכון

  • 32 נשיקות מרנג קטנות
  • 10 תותים טריים חתוכים דק
  • 1 קופסא קטנה של פטל טרי
  • חופן עלי מנטה חתוכים דק
  • לקרם המסקרפונה:
  • 300 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (38% אחוזי שומן)
  • 3-4 כפיות אבקת סוכר
  • 3-4 טיפות תמצית וניל איכותית
  • לאננס מזוגג:
  • 1 ראש אננס טרי
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 תרמיל וניל פתוח
  • לקראנצ' נוגט:
  • 1/2 כוס קורנפלקס
  • 3 כפות מחית אגוזי לוז ממותקת
  • לבלסמי מצומצם:
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי משובח
  • 3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. לקרם המסקרפונה: מקציפים בקערה גדולה את כל המרכיבים עד לכדי קצפת מוצקה ויציבה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להרכבה.
  • 2. לאננס המזוגג: מנקים את האננס וחותכים אותו לקוביות קטנות.
  • 3. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר, האננס החתוך והוניל ומקפיצים עד שכל הסוכר נמס והאננס מזוגג.
  • 4. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
  • 5. לקראנץ' נוגט: בקערה גדולה מרסקים את הקורנפלקס לפירורים, מפזרים מעל את מחית האגוזים ומערבבים היטב עד שכל הקורנפלקס מצופה.
  • 6. משטחים על מגש מרופד על נייר אפיה ומכניסים למקפיא למספר שעות עד שהממרח מתקשה.
  • 7. מוציאים מהמקפיא ובעזרת פטיש שניצלים שוברים לשברים גסים. שומרים בכלי סגור במקפיא עד לשימוש.
  • 8. לבלסמי המצומצם: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החומץ הבלסמי והסוכר. מנמיכים את האש ומצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך (יש להיזהר שלא לחרוך את הבלסמי). מעבירים לצנצנת או לכלי סגור על לשימוש.
  • 9. הרכבת המנה: מחלקים את קרם המסקרפונה ל-8 קערות הגשה, מסדרים מעל הקרם את התותים, הפטל, נשיקות המרנג, שברי הקראנצ' וקוביות האננס המזוגג ומקשטים עם הבלסמי המצומצם ועלי המנטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully