- 1. בכלי השטוח ורחב מפזרים את הסולת. מעל הסולת שופכים את השמן והמלח ומערבבים. עובדים בתנועה סיבובית עם האצבעות עד שכל השמן נספג בסולת.
-
- 2. לאחר שהשמן נספג מוסיפים כוס וחצי מים מהברז ומערבבים שוב בתנועות סיבוביות.
-
- 3. בסיר התחתון של הקוסקוס ממלאים מים בגובה 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה.
-
- 4. מניחים את המסננת (חלק מהסיר) מעל המים הרותחים ומוודאים שלא בורחים אדים מהצדדים. לאחר שכל הסולת ספגה באופן שווה את המים מעבירים לסיר קוסקוס. עורמים את הסולת בצורת פירמידה.
-
- 5. מערבבים את הסולת בסיר ומוודאים שיש מספיק מים בסיר התחתון.
-
- 6. לאחר כשעה שופכים את הקוסקוס לכלי השטוח, פותחים את הקוסקוס בעזרת הידיים בתנועות סיבוביות ומוסיפים עוד כ-2 כוסות מים. מערבבים היטב כדי למנוע גושים ומחזירים לסיר הקוסקוס.
-
- 7. ממשיכים לבשל עוד כשעה. טועמים את הקוסקוס ומוודאים שהוא מבושל. במידה ולא, ניתן להשאיר את הקוסקוס לעוד כשעה נוספת על האדים(חשוב מדי פעם להוסיף מים רותחים מהקומקום לסיר התחתון כדי לא להפסיק את תהליך האידוי).
-
- 8. כשהקוסקוס מוכן מוציאים לכלי הרחב, פותחים את הקוסקוס ומשאירים להתקרר. לאחר הצינון מעבירים דרך מסננת של קוסקוס (לא נפה של קמח). מגישים.