טארפלס שוקולד מריר וטופי קפה
6 מרכיבים פשוטים במיוחד ויש לכם נשנוש רומנטי ומרשים בלי מאמץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 20 גרם חמאה
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
- 1 כף גדושה קפה נמס
- 225 גרם שוקולד מריר (2 אריזות ורבע)
- לציפוי:
- אבקת קקאו כהה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או בבן מארי (בקערה מעל מים רותחים).
- 2. מחממים סיר על אש קטנה. מחממים את הסוכר ומכינים ממנו קרמל. כשהוא משנה גוון לצבע ענברי כהה מוסיפים חמאה ושמנת מתוקה, מבשלים עוד דקה שתיים עד שאין גושים ומוסיפים קפה.
- 3. יוצקים את הטופי-קפה על השוקולד ומערבבים בעזרת לקקן לתערובת אחידה.
- 4. יוצקים לקופסא או קערה ומעבירים לצינון למשך לפחות שעתיים.
- 5. לאחר שעתיים מגלגלים בעזרת כף פריזיאן או כפית כדורים. לחילופין, חותכים לריבועים 3*3 ס"מ. מגלגלים באבקת קקאו ומגישים.