וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר הודו ממולא בנוסח פולין

זמי שרייבר ממסעדת סנדר מכין קלאסיקה פולנית

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

צוואר ממולא של סנדר. אפיק גבאי
צוואר ממולא של סנדר

מצרכים למתכון

  • 2 צווארי הודו
  • 200 גר' שומן הודו
  • 200 גר' שומן עוף
  • 200 גר' שומן בקר
  • 2 קילו בצלים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות קמח מצה
  • כוס קמח תפו"א
  • פלפל, מלח, פפריקה
  • ליטר ציר עוף
  • חוט ומחט

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את השומנים ואת הבצלים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה ומוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, שיני שום קצוצות, פלפל, מלח ופפריקה ומערבבים.
  • 2. ממלאים את גרונות ההודו במלית ותופרים בחוט ומחט.
  • 3. מבשלים את גרונות ההודו בסיר עם ציר העוף למשך שעתיים. מסננים את הגרונות, מעבירים לתבנית ואופים בתנור ל-180 מעלות עד להשחמה למשך כ-20 דקות. במחצית הדרך הופכים ומשחימים את הצד השני.
  • 4. מצננים ומגישים עם רוטב בשר שהוכן מראש: זה יכול להיות כל רוטב של כל מנת בשר שהכנתם לחג: צלי/ גולש/בשר ראש.
  • **להכנת הרוטב צולים את נתח הבשר עם מעט שמן, עם בצל קצוץ ושום כתוש ומעט מלח. משחימים עם מעט מים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, שני גזרים פרוסים, 2 עלי דפנה, פלפל שחור, מעט פפריקה ומלח. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכשעתיים וכחצי שעה נוספת ללא מכסה בחום של 170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully