וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר הודו ממולא בנוסח פולין

זמי שרייבר ממסעדת סנדר מכין קלאסיקה פולנית

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

צוואר ממולא של סנדר. אפיק גבאי
צוואר ממולא של סנדר

מצרכים למתכון

  • 2 צווארי הודו
  • 200 גר' שומן הודו
  • 200 גר' שומן עוף
  • 200 גר' שומן בקר
  • 2 קילו בצלים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות קמח מצה
  • כוס קמח תפו"א
  • פלפל, מלח, פפריקה
  • ליטר ציר עוף
  • חוט ומחט

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את השומנים ואת הבצלים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה ומוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, שיני שום קצוצות, פלפל, מלח ופפריקה ומערבבים.
  • 2. ממלאים את גרונות ההודו במלית ותופרים בחוט ומחט.
  • 3. מבשלים את גרונות ההודו בסיר עם ציר העוף למשך שעתיים. מסננים את הגרונות, מעבירים לתבנית ואופים בתנור ל-180 מעלות עד להשחמה למשך כ-20 דקות. במחצית הדרך הופכים ומשחימים את הצד השני.
  • 4. מצננים ומגישים עם רוטב בשר שהוכן מראש: זה יכול להיות כל רוטב של כל מנת בשר שהכנתם לחג: צלי/ גולש/בשר ראש.
  • **להכנת הרוטב צולים את נתח הבשר עם מעט שמן, עם בצל קצוץ ושום כתוש ומעט מלח. משחימים עם מעט מים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, שני גזרים פרוסים, 2 עלי דפנה, פלפל שחור, מעט פפריקה ומלח. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכשעתיים וכחצי שעה נוספת ללא מכסה בחום של 170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully