- 1. חותכים את השומנים ואת הבצלים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה ומוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, שיני שום קצוצות, פלפל, מלח ופפריקה ומערבבים.
-
- 2. ממלאים את גרונות ההודו במלית ותופרים בחוט ומחט.
-
- 3. מבשלים את גרונות ההודו בסיר עם ציר העוף למשך שעתיים. מסננים את הגרונות, מעבירים לתבנית ואופים בתנור ל-180 מעלות עד להשחמה למשך כ-20 דקות. במחצית הדרך הופכים ומשחימים את הצד השני.
-
- 4. מצננים ומגישים עם רוטב בשר שהוכן מראש: זה יכול להיות כל רוטב של כל מנת בשר שהכנתם לחג: צלי/ גולש/בשר ראש.
-
- **להכנת הרוטב צולים את נתח הבשר עם מעט שמן, עם בצל קצוץ ושום כתוש ומעט מלח. משחימים עם מעט מים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, שני גזרים פרוסים, 2 עלי דפנה, פלפל שחור, מעט פפריקה ומלח. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכשעתיים וכחצי שעה נוספת ללא מכסה בחום של 170 מעלות.