בואיקוס גבינה
הבואיקוס אינן בורקסים, אלא הגרסה העדינה יותר שלהן. אלו לחמניות גבינה בולגריות שקלות במיוחד להכנה, ובבולגריה מגישים אותן לצד מנות עיקריות.
לחמניות גבינה של מירב שיינר (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-25 לחמניות:
- 510 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
- 3 גרם מלח (1 כפית)
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חבילה)
- 250 מיל שמנת מתוקה (מיכל קטן)
- 180 גרם גבינה בולגרית רכה (גבינה קשה תקרע את הבצק)
- 150 גרם גבינות קשות (בקשו ממעדניית הגבינות שיגררו עבורכם את כל השאריות מאותו יום: כל הגבינות הבאות יתאימו כאן: פקורינו, פרמג?אנו, גאודה, צדר, אמנטל וקשקבל)
- להברשה וקישוט:
- 1 ביצה + כף חלב
- שומשום
- 1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון על מהירות בינונית ומעבדים כשתיים- שלוש דקות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- 2. מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות (בקוטר 7ס?מ) לקרוץ עיגולים. בעזרת חותכן קטן (2 ס?מ) או פקק נקי של טוש (כן כן זה עובד), קורצים עיגול נוסף במרכז כל לחמנייה.
- 3. מחממים תנור במצב טורבו ל- 180 מעלות. כדי שהלחמנייה תצופה בכמות נדיבה ושווה, אחרי שמברישים בביצה וחלב, יש לקחת ולהפוך את החלק המוברש ולטבול בתוך אל תוך קערה מלאה בשומשום.
- 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בין שלוש לארבע לחמניות בשורה (סך הכל 16 לחמניות בתבנית. מומלץ לאפות בנגלה נוספת או להקפיא עד חודש ימים).
- 5. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
- 6. מוציאים ומצננים על רשת, אך לא לאורך זמן, מאחר ויש להגישן חמות, טריות ומפתות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה