- 1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון על מהירות בינונית ומעבדים כשתיים- שלוש דקות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-
- 2. מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות (בקוטר 7ס?מ) לקרוץ עיגולים. בעזרת חותכן קטן (2 ס?מ) או פקק נקי של טוש (כן כן זה עובד), קורצים עיגול נוסף במרכז כל לחמנייה.
-
- 3. מחממים תנור במצב טורבו ל- 180 מעלות. כדי שהלחמנייה תצופה בכמות נדיבה ושווה, אחרי שמברישים בביצה וחלב, יש לקחת ולהפוך את החלק המוברש ולטבול בתוך אל תוך קערה מלאה בשומשום.
-
- 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בין שלוש לארבע לחמניות בשורה (סך הכל 16 לחמניות בתבנית. מומלץ לאפות בנגלה נוספת או להקפיא עד חודש ימים).
-
- 5. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
-
- 6. מוציאים ומצננים על רשת, אך לא לאורך זמן, מאחר ויש להגישן חמות, טריות ומפתות.