פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בואיקוס גבינה

      הבואיקוס אינן בורקסים, אלא הגרסה העדינה יותר שלהן. אלו לחמניות גבינה בולגריות שקלות במיוחד להכנה, ובבולגריה מגישים אותן לצד מנות עיקריות.

      12 מדרגים / 3.26 כוכבים

      לחמניות גבינה של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)
      לחמניות גבינה של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-25 לחמניות:
      • 510 גרם קמח
      • 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
      • 3 גרם מלח (1 כפית)
      • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חבילה)
      • 250 מיל שמנת מתוקה (מיכל קטן)
      • 180 גרם גבינה בולגרית רכה (גבינה קשה תקרע את הבצק)
      • 150 גרם גבינות קשות (בקשו ממעדניית הגבינות שיגררו עבורכם את כל השאריות מאותו יום: כל הגבינות הבאות יתאימו כאן: פקורינו, פרמג?אנו, גאודה, צדר, אמנטל וקשקבל)
      • להברשה וקישוט:
      • 1 ביצה + כף חלב
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון על מהירות בינונית ומעבדים כשתיים- שלוש דקות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
      • 2. מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות (בקוטר 7ס?מ) לקרוץ עיגולים. בעזרת חותכן קטן (2 ס?מ) או פקק נקי של טוש (כן כן זה עובד), קורצים עיגול נוסף במרכז כל לחמנייה.
      • 3. מחממים תנור במצב טורבו ל- 180 מעלות. כדי שהלחמנייה תצופה בכמות נדיבה ושווה, אחרי שמברישים בביצה וחלב, יש לקחת ולהפוך את החלק המוברש ולטבול בתוך אל תוך קערה מלאה בשומשום.
      • 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בין שלוש לארבע לחמניות בשורה (סך הכל 16 לחמניות בתבנית. מומלץ לאפות בנגלה נוספת או להקפיא עד חודש ימים).
      • 5. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
      • 6. מוציאים ומצננים על רשת, אך לא לאורך זמן, מאחר ויש להגישן חמות, טריות ומפתות.

      עוד מתכוני לחמים

      בואיקוס גבינה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -