וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בואיקוס גבינה

הבואיקוס אינן בורקסים, אלא הגרסה העדינה יותר שלהן. אלו לחמניות גבינה בולגריות שקלות במיוחד להכנה, ובבולגריה מגישים אותן לצד מנות עיקריות.

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

לחמניות גבינה של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
לחמניות גבינה של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • ל-25 לחמניות:
  • 510 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
  • 3 גרם מלח (1 כפית)
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חבילה)
  • 250 מיל שמנת מתוקה (מיכל קטן)
  • 180 גרם גבינה בולגרית רכה (גבינה קשה תקרע את הבצק)
  • 150 גרם גבינות קשות (בקשו ממעדניית הגבינות שיגררו עבורכם את כל השאריות מאותו יום: כל הגבינות הבאות יתאימו כאן: פקורינו, פרמג?אנו, גאודה, צדר, אמנטל וקשקבל)
  • להברשה וקישוט:
  • 1 ביצה + כף חלב
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון על מהירות בינונית ומעבדים כשתיים- שלוש דקות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 2. מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות (בקוטר 7ס?מ) לקרוץ עיגולים. בעזרת חותכן קטן (2 ס?מ) או פקק נקי של טוש (כן כן זה עובד), קורצים עיגול נוסף במרכז כל לחמנייה.
  • 3. מחממים תנור במצב טורבו ל- 180 מעלות. כדי שהלחמנייה תצופה בכמות נדיבה ושווה, אחרי שמברישים בביצה וחלב, יש לקחת ולהפוך את החלק המוברש ולטבול בתוך אל תוך קערה מלאה בשומשום.
  • 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בין שלוש לארבע לחמניות בשורה (סך הכל 16 לחמניות בתבנית. מומלץ לאפות בנגלה נוספת או להקפיא עד חודש ימים).
  • 5. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
  • 6. מוציאים ומצננים על רשת, אך לא לאורך זמן, מאחר ויש להגישן חמות, טריות ומפתות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully