פשטידת ברוקולי וריקוטה ללא קמח
מתכון לפשטידת ברוקולי מהירה בלי קמח שמתאימה גם לפסח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 1 ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות שמן זית או חמאה
- 250 גרם ריקוטה
- 50 גרם גבינה כחולה או גבינה פיקנטית אחרת כמו קשקבל/ גאודה/ פרמזן
- 3 ביצים
- 2 שיני שום כתושות
- עלים מ-4 גבעולי תימין או עלי רוזמרין קצוצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול עם מי מלח חולטים את פרחי הברוקולי במשך 2 דקות. מסננים ומצננים בקערה עם מי קרח. מסננים היטב.
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הגבינות עם שאר החומרים ומניחים את הפרחים בתבנית.
- 3. יוצקים את התערובת על פרחי הברוקולי ואופים כחצי שעה ואפילו יותר עד שמזהיב ומתייצב.