אורז ביריאני ליום קיץ חמים
אורז לא תמיד חייב להיות לבן ומשעמם. אורז ביראני למשל הוא לא רק חגיגה בצלחת, אלא ארוחה בפני עצמה, שיכולה להיות מושלמת ליום קיץ חמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-3 מנות:
- 150 גרם טופו חתוך לקוביות
- 5 יח' פרחי ברוקולי חלוטים במים חמים
- 4 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 5 יח' שעועית ירוקה חלוטה במים חמים
- 4 חצאים של עגבניות שרי
- 50 מ"ל רוטב אסייתי
- כוס אורז מלא מבושל
- כפית שקדים
- כפית סומסום
- לרוטב אסייתי:
- 100 מ"ל רוטב טריאקי
- 100 מ"ל רוטב סויה
- 1/2 כף שמן שומשום
- כף סילאן
- קובית ג'ינג'ר טרי
- שן שום
אופן ההכנה
- 1. מכינים רוטב אסייתי: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד למרקם חלק.
- 2. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את הירקות למשך כ-3 דקות.
- 3. מוסיפים את הטופו ואת הרוטב האסייתי ומבשלים כ-3 דקות נוספות עד להסמכת הרוטב.
- 4. מחממים את האורז ומעבירים לצלחת הגשה, מעל האורז מניחים את הירקות והטופו עם הרוטב ומעליהם מפזרים שקדים ושומשום.
- 5. מגישים לשלוחן ואוכל חם, או קר.