וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נוואבי ביריאני

אין אף ארוחה הודית שיכולה להיות שלמה ללא אורז, ובמתכון הזה מסביר ערן ירוחם כיצד להכין אורז נוואבי ביראני עשיר בטעמים

מתכון מאת: ערן ירוחם, foodsteps

אורז עם כורכום. ShutterStock
אורז עם כורכום

מצרכים למתכון

  • שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה קלופים שטופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 ליטר מים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • למנטה מאסלה:
  • ½ כוס עלי מנטה נקיים
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • ½ כפית גארם מאסלה
  • 1 כפית מלח
  • 80 מל' חלב קוקוס

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים את מרכיבי המנטה מסאלה במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
  • 2. מטגנים בשמן בצל ותפוחי אדמה עד להזהבה. מוסיפים זרעי כמון, ומנטה מאסלה, ומבשלים דקה-שתיים עד לקבלת ארומה חזקה.
  • 3. מוסיפים את האורז ואת המים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על גבי להבה גבוהה. מוסיפים את האפונה ומשהים מכוסה במגבת ובמכסה עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully