נוואבי ביריאני
אין אף ארוחה הודית שיכולה להיות שלמה ללא אורז, ובמתכון הזה מסביר ערן ירוחם כיצד להכין אורז נוואבי ביראני עשיר בטעמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 2 תפוחי אדמה קלופים שטופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 כפית זרעי כמון
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1 ליטר מים
- 1 כוס אפונה קפואה
- למנטה מאסלה:
- ½ כוס עלי מנטה נקיים
- 2 פלפלים חריפים ירוקים
- 2 כפות שמן צמחי
- ½ כפית גארם מאסלה
- 1 כפית מלח
- 80 מל' חלב קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מעבדים את מרכיבי המנטה מסאלה במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
- 2. מטגנים בשמן בצל ותפוחי אדמה עד להזהבה. מוסיפים זרעי כמון, ומנטה מאסלה, ומבשלים דקה-שתיים עד לקבלת ארומה חזקה.
- 3. מוסיפים את האורז ואת המים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על גבי להבה גבוהה. מוסיפים את האפונה ומשהים מכוסה במגבת ובמכסה עד להגשה.