סלט ירוק חם
סלט ירוק עם טופו ורוטב פסטו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- למחבת:
- 2 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 1/4 בצל סגול פרוס
- 5 פרחי ברוקולי חלוטים במים חמים
- 5 יח' שעועית ירוקה חלוטה במים חמים
- כף פסטו
- 100 גר' קוביות טופו
- כפית פטרוזיליה קצוצה
- כפית סלרי עלים קצוץ
- כפית בצל ירוק קצוץ
- חופן נבטים סיניים
- מצרכים לסלט:
- עלי חסה ערבית חתוכים גס
- 6 חצאי עגבניות שרי
- 2 כפות טחינה מתובלת
- כף שמן זית ומיץ לימון
- 1/2 כפית פיסטוק קלוי
- 1/2 כפית שומשום קלוי
אופן ההכנה
- 1. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את כל הירקות של המחבת מלבד הנבטים.
- 2. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ-3 דקות. מוסיפים את הפסטו ומעט מים ומקפיצים כדקה נוספת.
- 3. מכבים את האש ומוסיפים את הנבטים.
- 4. בקערה נפרדת מתבלים את החסה ועגבניות השרי בשמן זית ומיץ לימון ומעבירים לצלחת הגשה.
- 5. מעבירים את תכולת המחבת לסלט הקר, מתבלים מעט עם טחינה ומפזרים מעל את הפיסטוק והשומשום.