פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מרקיז שוקולד

      עוגה קלאסית, מרשימה וכשרה לפסח של מאפיית הבייקרי בתל אביב

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוחים כשרים של קופי בר (אפיק גבאי)
      קינוחים כשרים של קופי בר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לתבנית קוטר 18
      • מצרכים לתחתית:
      • 50 גרם חמאה
      • 80 גרם סוכר
      • 10 גרם אגוזי לוז
      • 15 גרם קמח מצה
      • 60 גרם קוקוס
      • 1 ביצה
      • למרקיז שוקולד:
      • 70 גרם חמאה
      • 50 גרם שוקולד מריר 70%
      • 40 גרם אספרסו
      • 40 גרם קקאו
      • 1 חלמון
      • 55 גרם סוכר
      • 3/4 כוס שמנת מתוקה 42%
      • ציפוי קקאו
      • 50 גרם שמנת 42%
      • 50 גרם שוקולד מריר
      • 1 כפית נס קפה
      • 10 גרם גלוקוז
      • 5 גרם חמאה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את התחתית: ממיסים חמאה וסוכר.
      • 2. מוסיפים אגוזי לוז, קמח מצה וקוקוס ומערבבים.
      • 3. מוסיפים ביצה ומערבבים.
      • 4. מעבירים את המסה לתבנית עגולה בקוטר 18 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 15 דקות.
      • 5. מכינים מרקיז שוקולד: ממיסים חמאה ולשפוך על השוקולד, קקאו ואספרסו חם. מערבבים עם מטרפה ידנית. במקביל מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר כחמש דקות עד קבלת תערובת תפוחה. מאחדים את המסות.
      • 6. מוסיפים את השמנת הקרה תוך כדי ערבוב במיקסר ומוזגים מעל התחתית.
      • 7. מכינים ציפוי קקאו: מרתיחים את השמנת ולמזוג מעל את שאר המרכיבים למעט החמאה.
      • 8. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים חמאה. מערבבים למרקם אחיד ומוזגים מעל העוגה הקרה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -