וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מרקיז שוקולד

עוגה קלאסית, מרשימה וכשרה לפסח של מאפיית הבייקרי בתל אביב

מתכון מאת: מערכת וואלה

קינוחים כשרים של קופי בר. אפיק גבאי
קינוחים כשרים של קופי בר

מצרכים למתכון

  • לתבנית קוטר 18
  • מצרכים לתחתית:
  • 50 גרם חמאה
  • 80 גרם סוכר
  • 10 גרם אגוזי לוז
  • 15 גרם קמח מצה
  • 60 גרם קוקוס
  • 1 ביצה
  • למרקיז שוקולד:
  • 70 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר 70%
  • 40 גרם אספרסו
  • 40 גרם קקאו
  • 1 חלמון
  • 55 גרם סוכר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 42%
  • ציפוי קקאו
  • 50 גרם שמנת 42%
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית נס קפה
  • 10 גרם גלוקוז
  • 5 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את התחתית: ממיסים חמאה וסוכר.
  • 2. מוסיפים אגוזי לוז, קמח מצה וקוקוס ומערבבים.
  • 3. מוסיפים ביצה ומערבבים.
  • 4. מעבירים את המסה לתבנית עגולה בקוטר 18 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 15 דקות.
  • 5. מכינים מרקיז שוקולד: ממיסים חמאה ולשפוך על השוקולד, קקאו ואספרסו חם. מערבבים עם מטרפה ידנית. במקביל מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר כחמש דקות עד קבלת תערובת תפוחה. מאחדים את המסות.
  • 6. מוסיפים את השמנת הקרה תוך כדי ערבוב במיקסר ומוזגים מעל התחתית.
  • 7. מכינים ציפוי קקאו: מרתיחים את השמנת ולמזוג מעל את שאר המרכיבים למעט החמאה.
  • 8. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים חמאה. מערבבים למרקם אחיד ומוזגים מעל העוגה הקרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully