- 1 . שמים את העוף במיכל נקי. יוצקים מעל את המרינאה, בודקים שהעוף שקוע בתוך המים, מכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר למשך לילה.
-
- 2 . מוציאים את העוף מהנוזלים ומייבשים היטב עם נייר. מסירים את עצם הבריח ומניחים על מדף קירור או על מגש.
-
- 3 . מחממים תנור ל 90 ° C, אפשר להשתמש במד חום לתנור כדי לקבל טמפרטורה מדויקת.
-
- 4 . מכניסים את הלימון לתוך העוף יחד עם התבלינים . מורחים את עור העוף בשמן זית ומכניסים לתנור. העוף מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-60 מעלות (זה אמור לקחת 3-4 שעות).
-
- 5.מוציאים את העוף מהתנור ומניחים לנוח במשך 45 דקות. מפעילים את התנור לחום גבוה ככל האפשר, בערך 250-270 מעלות.
-
- 6. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את היין ואת גבעולי התימין . מביאים לרתיחה. משתמשים בשמן הריחני כדי למרוח את העוף לפני ותוך כדי ההשחמה.
-
- 7.לפני ההגשה, מחזירים את העוף על מגש הצלייה מכניסים לתנור ל10 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
-
- 8. לאחר ההשחמה, מניחים על מדף לנוח במשך 10-15 דקות ומגישים עם רוטב בצד.
-
- להכנת הרוטב: משתמשים במיצים שהצטברו על מגש הצלייה. מעבירים אותם למחבת, מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר העוף, מצמצמים לחצי, מסננים. לפני ההגשה, מוסיף את החרדל. מפזרים מעל את הטרגון ואת הפטרוזיליה קצוצים, מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי-טרי.