חרוסת בנוסח פרס

מתכון מאת: וידה לויים, מערכת וואלה!
חרוסת פרסית. וידה לויים,
חרוסת פרסית(צילום: וידה לויים)

מצרכים

  • 100 גרם פיסטוק חלבי קלוף
  • 10 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים שלמים (אפשר מולבנים ואפשר עם הקליפה החומה הדקה)
  • 100 גרם בוטנים צימוקים שחורים גדולים ללא גלעינים
  • אגוז לוז
  • קשיו
  • 500 גרם ממרח תמרים
  • 1 כוס מיץ רימונים טרי או לחלופין מיץ חמוציות
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • יין אדום מתוק (לקידוש) לפי הצורך
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון
  • ½ כפית הל
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את כל האגוזים והצימוקים בנפרד, שמים במסננת גדולה בקבוצות (כלומר ערימה של הבוטנים, ערימה של השקדים וכן הלאה) כ-5-6 שעות, עד שהתייבשו לחלוטין.
  • 2. קולים במחבת קלייה קלה את כל מיני האגוזים, בנפרד, בערך 2 דקות או עד שהם מפיצים ריח אגוזי.
  • 3. מערבבים בקערה את מיני האגוזים הקלויים עם הצימוקים.
  • 4. מעבירים את תערובת האגוזים והצימוקים למעבד מזון. מפעילים וכשהתערובת הפכה לפירורים מוסיפים את מיץ הרימונים והחומץ להקלה על פעולת הטחינה.
  • 5. מעבירים לקערה, מערבבים ומתבלים בתבלינים השונים. מוסיפים את ממרח התמרים ומוסיפים את היין בהדרגה, תוך כדי בחישה עד לקבלת עיסה.
  • 6. מכניסים לכלי אטום עד מועד השימוש.
  • עוד מתכונים לפסח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully