- 1. שוטפים את כל האגוזים והצימוקים בנפרד, שמים במסננת גדולה בקבוצות (כלומר ערימה של הבוטנים, ערימה של השקדים וכן הלאה) כ-5-6 שעות, עד שהתייבשו לחלוטין.
-
- 2. קולים במחבת קלייה קלה את כל מיני האגוזים, בנפרד, בערך 2 דקות או עד שהם מפיצים ריח אגוזי.
-
- 3. מערבבים בקערה את מיני האגוזים הקלויים עם הצימוקים.
-
- 4. מעבירים את תערובת האגוזים והצימוקים למעבד מזון. מפעילים וכשהתערובת הפכה לפירורים מוסיפים את מיץ הרימונים והחומץ להקלה על פעולת הטחינה.
-
- 5. מעבירים לקערה, מערבבים ומתבלים בתבלינים השונים. מוסיפים את ממרח התמרים ומוסיפים את היין בהדרגה, תוך כדי בחישה עד לקבלת עיסה.
-
- 6. מכניסים לכלי אטום עד מועד השימוש.
-
- עוד מתכונים לפסח