חרוסת בנוסח גאורגיה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם שקדים שלמים (מולבנים או עם הקליפה)
- 70 גרם אגוזי לוז
- 70 גרם צימוקים קטנים שחורים
- 1 תפוח עץ ירוק גדול או 2 קטנים
- ¼ כוס דבש
- ¼ כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה
- 1. קולפים את התפוחים (או התפוח), מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.
- 2. טוחנים את האגוזים, הצימוקים והתפוחים במטחנת בשר, או שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים ליצירת פירורים (אבל לא עיסה).
- 3. מעבירים לקערה ובוחשים פנימה את הדבש והיין לקבלת ממרח.
- 4. ניתן להוסיף מהיין והדבש יותר או פחות לפי טעם אישי.
- עוד מתכונים לפסח