וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'לי שמפנייה ופירות העונה

קינוח קליל, נעים ומתאים לסוף ארוחה כבדה אבל גם חגיגית

מתכון מאת: יענקלה שיין, מערכת וואלה

ג'לי שמפניה יענקלה שיין. אפיק גבאי
ג'לי שמפניה יענקלה שיין

מצרכים למתכון

  • למנה אחת (להכפיל לפי מספר הסועדים)
  • 1 כוס שמפניה או יין מבעבע
  • 1/4 כוס סירופ סוכר (ממיסים 3 כפות סוכר ב- 3 כפות מים)
  • 3 עלי ג'לטין או שקית של 14 גרם אבקת ג'לטין (כמות הג'לטין היחסית גבוהה היא בגלל האלכוהול בשמפניה)
  • 1/3 כוס פירות העונה חתוכים לחתיכות בגודל ביס

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הג'לטין במים ומצננים (כשעובדים עם אבקת ג'לטין רצוי לערבב אותה בהתחלה עם הנוזל בעודו קר ולתת לשניים לעמוד ביחד כ-25 דקות).
  • 2. לאחר מכן מחממים אותם מעט עם השמפניה עד שהאבקה נמסה לחלוטין. את עלי הג'לטין לעומת זאת משרים כמה דקות במים קרים עד שהם מתרככים, סוחטים אותם היטב, מוסיפים לשמפניה ואז מחממים מעט עד שהג'לטין נמס. ההשרייה הראשונית של שני סוגי הג'לטין במים קרים נועדה לגרום לו לספוח נוזלים, ואז תהליך ההמסה בנוזל החמים הוא מהיר יותר (ממש כשם שעדשים מושרים מתבשלים מהר יותר מעדשים שאינם מושרים). השרייה מצילה את הג'לטין מחימום יתר, הפוגע בצבע (מוסיף לו גוון צהבהב) ובצלילות (מעכיר ועלול למלא אותו בועות אוויר) של הג'לי המוכן.
  • 3. לאחר שחומם ונמס - מוסיפים לתערובת את הפירות ומצננים בשנית. מגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully