שיפוד פילה בקר על קרם חציל שרוף על האש
מתכון של עמוס שיאון מסעדת הלנה בנמל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 סועדים:
- כ-300 גר' בשר פילה בקר טרי חתוך לקוביות, אפשר להמיר גם בסינטה
- למרינדה
- 5 כפות סילאן
- 2 שיני שום
- פילפל שחור ומלח
- 4 כפות שמן זית
- לקרם החציל:
- 2 חצילים
- 5 כפות מיונז
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות סילאן
- כפית זרעי כמון/כמון טחון
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לקוביות ומערבבים במרינדה. משפדים את הבשר.
- 2. מניחים על הגריל 2 חצילים וצולים עד שהקליפה נשרפת והבשר של החציל רך.
- 3. במעבד מזון מעבדים את החציל עם 5 כפות מיונז איכותי 2 שיני שום כתושות 2 כפות סילאן וכפית זרעי כמון או כמון טחון (אם נמצאים בשטח במקום מעבד מזון אפשר למעוך בעזרת מזלג ולערבב היטב עד שנהיה מרקם אחיד).
- 4. צולים את השיפודים ומגישים עם קרם החציל.