פולנטה תירס מתוק עם עגבנייה צלויה וביצה עין

השקשוקה הזו אמנם נולדה בשירות מילואים, אבל אין שום סיבה שלא תוכלו להכין אותה גם במטבח שלכם. דייסת תירס ומעליה ביצת עין מבושלת ורצועות עגבניות צלויות

מתכון מאת: יניב גור אריה, מערכת וואלה!
גורמה מנות קרב. אפיק גבאי
גורמה מנות קרב

מצרכים

  • (4 מנות):
  • 1 קופסת שימורי גרעיני תירס
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 ביצי עין
  • 2 עגבניות
  • מעט מלח

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן הזית עד הזהבה עמוקה.
  • 2. מוסיפים את גרעיני התירס יחד עם הנוזלים שלהם ועוד כוס אחת של מים.
  • 3. מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
  • 4. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה ומבשלים תוך ערבוב 2 -3 דקות, עד שנוצרת דייסה סמיכה.
  • 5. במקביל חורכים את העגבנייה על להבה פתוחה עד שהקליפה שחורה. מקלפים וחותכים לרצועות.
  • 6. במקביל מטגנים 4 ביצי עין במעט שמן. רצוי שהחלמון יישאר מעט נוזלי. להגשה: מעבירים פולנטה לצלחת הגשה עמוקה, מניחים מעל ביצה עין, מפזרים רצועות עגבנייה צלויה ומטפטפים שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully